Ajankohtaista

5.11.2018

Huh, vihdoin valmista pitkän, tammikuussa alkaneen ahertamisen jälkeen! :)

Toivotamme jo nyt hyviä lukuhetkiä yhdessä Jarin kanssa. Alla on kirjasta tietoa enemmän.

Henri

--

Osakesijoittajan maailmanvalloitus 

Marraskuussa 2018 on ilmestynyt uutuuskirja Osakesijoittajan maailmanvalloitus (Henri Elo, Jari Saarhelo, 324 sivua). Kirjan on kustantanut Alma Talent.

Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirja on kokoneen sijoittajan ja -sijoituskirjoittaja Jari Saarhelon ja kaksi aiempaa sijoituskirjaa kirjoittaneen Henri Elon yhteisteos. Jari tuo kirjaan erityisesti kokemus kansainvälisestä sijoittamisesta.

Kirjassa käydään Henrin aiempien kirjojen ja Jarin artikkeleiden tapaan kiintoisasti, tarinallisesti ja case-pohjaisesti läpi osakesijoittamista mutta myös muita sijoitusmuotoja, kuten rahastoja ja etf:iä, Suomesta ja maailmalta. Kirja sisältää myös sijoittajahaastatteluja!

Voit tilata uuden Osakesijoittajan maailmanvalloituksen tämän sivuston tilauslomakkeen kautta (lasku sähköpostilla) tai suoraan verkkokaupastamme, jolloin maksu hoituu näppärästi tilauksen yhteydessä. Molemmissa on sama edullinen hinta 37 e (sisältäen alv:n ja toimituksen), joka kannattaa vähentää verotuksessa. (ovh. 39 e)

Uuden kirjan sisällysluettelo on esitetty täällä.

Kirjan kirjoittajat Jari Saarhelo ja Henri Elo:

Jari SaarheloHenri Elo

10.9.2018

Henri KivaaTekemistä.fi -työssään Seikkailupuisto Huipussa Espoossa. Kuva: KivaaTekemistä.fi

Suomen keskeisiin varainhoitajiin kuuluva helsinkiläinen rahastoyhtiö Dividend House haastatteli DH yrittäjätarinoita -sarjassaan yrittäjää ja sijoituskirjailijaa Henri Eloa sekä yrityksen kuulumisista että Henrin työurasta media-alalla.

Kiitos kiinnostuksesta yritystämme ja tarinaamme kohtaan!

Lue haastattelu tästä!

--

Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan saatavuus jatkuu hyvänä, mutta uusia painoksia siitä ei ole suunnitteilla.

Varmista Tuoton arvoitus omaksesi ja tilaa tästä. Henrin ensimmäinen kirja Löydä helmet - vältä kuplat! on loppuunmyyty.

Voit tutustua Tuoton arvoitukseen myös Akateemisessa Kirjakaupassa Helsingin keskustan, Espoon Tapiolan, Turun, Tampereen ja Jyväskylän myymälöissä.

20.7.2018

KESÄLUKEMISTA!

Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan saatavuus jatkuu hyvänä myös kivijalassa! Paljon kiintoisia caseja, helppolukuisuutta ja viiden konkarin ennen julkaisemattomat haastattelut!

Tuli käytyä upeassa kesä-Helsingissä "männä viikolla" ja myös Akateemisessa Kirjakaupassa. Kirja on saatavilla edulliseen 29,90 € hintaan hyllyssä niin Helsingin keskustan, Espoon Tapiolan, Turun, Tampereen kuin Jyväskylän myymälöissä.

Tutustu Akateemisessa - tai tilaa suoraan näiden sivujen kautta!

Helsingin Töölönlahti 19.7.2018. Kuva: Henri Elo

Helsingin Töölönlahti 19.7.2018. Kuva: Henri Elo

8.5.2018

Tänään järjestettävien Tampereen Sijoitusmessujen kunniaksi kaikki Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjatilaukset kaikille koko viikon ajan 13.5. saakka vain 25 e (ei muita kuluja) tilattaessa täältä.

Myös allekirjoittanut pääsi messuille kiintoisaan paneeliin Pörssisäätiön kutsumana: Sijoituskirjailijat lavalla 8.5.2018 klo 15.30-16.15, Tampere-talo. Lisää messuista tästä.

Tervetuloa! :)

19.2.2018

UUSI MYYNTIKANAVA!

Tuoton arvoitus ratkeaa on nyt saatavilla suoraan hyllystä Suomen arvostetuimpiin kuuluvassa kirjakauppaketjussa Akateemisessa Kirjakaupassa.

 

Tuoton arvoitus ratkeaa, Akateeminen Kirjakauppa

Kirja on hyllyssä edulliseen 29,90 € hintaan Helsingin keskustan, Espoon Tapiolan, Turun, Tampereen sekä Jyväskylän myymälöissä.

Käy tutustumassa! :)

Akateeminen Kirjakauppa 2018, Helsinki

Kuvat uudistuneesta Helsingin keskustan (Pohjoisesplanadi 39) myymälästä viime viikolta. Myymälässä on nykyään viihtyivä kahvila, yllä olevan kuvan taustalla olevassa tilassa, 2. krs.

Sijoituskirjat ovat saatavilla kahvilan läheisyydessä, kadulta katsottuna 2. kerroksen vasemmalla sivustalla.

Tuoton arvoitus ratkeaa ja sijoituskirjat, Akateeminen Kirjakauppa Helsinki

Kuvat: Henri Elo

17.1.2018

UUSI KIRJAVIDEO ULKONA!

Osake on pala yritystä. Tulevan vuoden kurssiennustaminen on epäolennaista. Markkinatilanne lyhyesti.

Linkki videoon: www

Linkki kirjan tilaukseen: www

11.1.2018

Hyvää alkanutta vuotta 2018 & kiitos kirjavuodesta 2017!

Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan varastotilanne on hyvä ja toimitamme kirjat nopeasti edulliseen 30 e hintaan (tai 2 kpl 50 e), ei muita kuluja.

Kirja pääsi jälleen upeaan seuraan, kun kokenut yksityissijoittaja, Osakesäästäjien Keskusliiton hallituksen jäsen Tomi Salo otti kirjan esille Pörssisäätiön vuotuisessa kokeneiden sijoittajien tapaamisessa.

Kiitos Tomi!

Alla kuvaleike Pörssisäätiön jutusta (alkuperäinen kuva: Minna Heusala). Koko juttuun pääset tästä ja kirjatilaukseen tästä.

 

Ote Pörssisäätiön jutusta 8.1.2018: SIJOITTAJAKONKARIT KOOLLA – ”TEKEMÄLLÄ OPPII JA MAALAISJÄRJELLÄ PÄRJÄÄ PITKÄLLE”

19.12.2017

Viime viikon arvonnassa (painottuen Facebook Sijoituskirjailija Henri Elo) voittajaksi selviytyi Ritva Laamanen, jolle postitamme jo loppuunmyydyn Löydä helmet - vältä kuplat! -kirjan. Onnea vielä ja kiitos osallistuneille.

Tänään TI 19.12. on viimeinen mahdollisuus tilata Tuoton arvoitus ratkeaa -kirja hintaan 20 € (ei muita kuluja). Huomisesta ke 20.12. lähtien tarjoushinta nousee ensin 25 euroon ja myöhemmin 30 euroon 1.1.2018 lukien.

http://www.helmetkuplat.com/tilaa

18.12.2017

Kuulumisia Orava Asuntorahaston yhtiökokouksesta

Olen aika ajoin kirjoittanut pörssiyhtiö Orava Asuntorahastosta. Aihe on piensijoittajalle tärkeä, koska Oravalla on ollut ongelmia kannattavuudessa ja pörssiarvotuksessa, ja Orava on laajasti omistettu, Suomessa uudentyyppinen reit-muotoinen pörssinoteerattu asuntorahasto.

Investors House teki Orava Asuntorahaston osakkeista julkisen vapaaehtoisen ostotarjouksen elo-syyskuussa, jonka myötä se sai omistukseensa 25,2 prosenttia osakkeista.

Tähän liittyen Investors Housen edustajat vaativat tuolloin ylimääräisen yhtiökokouksen pitämistä. Kokous pidettiin Helsingin Pörssitalossa 18.12.2017. Olin paikalla pienosakkaana.

Keskeistä kokouksesta

Yhtiökokous peruutti maaliskuussa annetun osakeantivaltuutuksen. Tämä on piensijoittajan kannalta mielestäni hyvä asia, koska se ehkäisee osakemäärän paisumisen ja siten omistuksen liudentumisen eli laimentumisen.

Investors Housella oli jopa 61,9 prosenttia kokouksen äänistä, edustukset mukaan lukien jopa 68,7 prosenttia, joten päätöksen menivät IH:n pillin mukaan. IH:ta edusti kokouksessa toimitusjohtaja Petri Roininen.

Kokous valitsi IH:n esityksestä kokonaan uuden hallituksen: Petri Kovalainen, Taina Ahvenjärvi, Eljas Repo, Tapani Rautiainen ja Petri Roininen. (pörssitiedote julkaistu päivällä)

Oravan väistyvä hallituksen puheenjohtaja Jouni Torasvirta muistutti kokousta vaihtoehtorahastojen hoitajan ja asuntorahaston hallituksen vastuusta. Hoitajana eli rahaston hallinnointiyhtiönä jatkaa Orava Rahastot Oyj, joskin Investors House ja Oravan uusi hallitus tavoittelevat oletettavasti hallintosopimuksen irtisanomista – viitaten syksyn tarjouksen perusteluihin. Sopimuksessa on 12 kuukauden irtisanomisaika.

Samoin Torasvirta muistutti kokousta Orava Asuntorahaston 20 miljoonan euron joukkovelkakirjalainasta, jossa on laukeamisriski ”change of control” -pykälän johdosta hallituksen vaihdoksen myötä. Tällöin Orava joutuisi todennäköisesti uudelleenrahoittamaan lainan.

**
MAINOS: PARAS JOULULAHJA SIJOITTAJALLE
Kummastuttaako sinua eri sijoitusmuodot? Henri Elon toinen sijoituskirja valaisee nämä, kertoo konkreettisia sijoitusesimerkkejä ja sisältää viiden sijoittajakonkarin ennenjulkaisemattomat haastattelut.
TUTUSTU JA TILAA TÄSTÄ!
**

Olennaista piensijoittajan kannalta

Piensijoittajan kannalta on mielestäni tärkeää, että Orava Asuntorahastolle löytyisi selkeä suunta.

Uuden hallituksen ja hallinnointiyhtiön yhteistyön soisi sujuvan myös tämän mahdollisen välivaiheen aikana, mutta kokouksessa oli nähtävissä leirien jakaantuminen Orava Asuntorahaston uuden hallituksen (Investors Housen kokonaan esittämä) ja hallinnointiyhtiön (vanha johto) välillä.

On kuitenkin ymmärrettävä, että asuntorahaston nykyisellä isoimmalla omistajalla on isoin ja jopa määräävä valta yhtiökokouksessa.

Toisaalta piensijoittajalle on tärkeää, että Investors House uutena isoimpana omistajana ja vallankäyttäjänä – ja samalla uusi hallitus – kohtelisivat kaikkia Orava Asuntorahaston osakkeenomistajia tasavertaisesti ja vaalisivat osakkeen pörssiarvoa.

Niin ikään piensijoittajalle on tärkeää, että hallinnointiyhtiö noudattaa kulukontrollia myös mahdollisten ylimääräisten asiantuntijakulujen suhteen. Näitä on ilmeisesti odotettavissa vuoden viimeiselle neljännekselle jo käytettyjen palveluiden osalta liittyen erilaisten vaihtoehtojen arviointiin.

On muistettava, että IH:n tarjous ei ollut Orava Asuntorahaston nettovarallisuuteen nähden erityisen hyvä, vaikka olikin Oravan pörssikurssia korkeampi. Tätä taustaa vasten on luonnollista, että IH ei tarjouksellaan saanut enempää kuin 25 prosentin omistuksen osakekannasta. Tästä yli 10 prosenttiyksikköä edusti tarjouksen tehnyttä IH:n lähipiiriä.

Eräs nimetön yhtiökokousosallistuja kertoi käytäväkeskustelussa odottavansa IH:lta uutta tarjousta.

Yksi tärkeimpiä asioita on selkeä viestiminen. Tällä hetkellä sijoittajalle on todella moni asia auki, esimerkiksi osinkopolitiikka, sijoituspolitiikka, tavoitetila sekä uuden hallituksen ja hallinnointiyhtiön roolit käytännössä.

Yhtiökokouksessa ei juurikaan käyty yleisökeskustelua, vaikka siihen tarjottiin mahdollisuus, eikä Roininen muutenkaan esitellyt tulevia suunnitelmia.

On hyvä, että Oravan uusi hallitus on laaja-alainen ja että hallituksessa istuu viestinnän asiantuntija, Arvopaperin entinen pitkäaikainen päätoimittaja Eljas Repo. Tämä tuo uskottavuutta kaikkien osakkaiden kannalta tasapuoliseen hallitustyöhön.

Kaikkiaan kokous sujui sutjakkaasti 40 minuutissa ja melko neutraalisti, mutta leirien kahtiajako oli nähtävillä niin puheenvuoroissa ja hallituksen valinnassa, jossa oli tarjolla myös vaihtoehtoinen kokoonpano Oravan vanhan johdon tukemana.

Kokouksessa oli edustettuna 114 osakkeenomistajaa ja 3,8 miljoonaa osaketta eli alle puolet Oravan 9,6 miljoonasta osakkeesta. Tarjolla oli kahvin lisäksi herkullista mansikkakakkua.

Kirjoitin alempana Investors Housen aamutilaisuudesta 18.9.2017.

Henri Elo
Kirjoitus ei sisällä sijoitussuosituksia.

**
MAINOS: PARAS JOULULAHJA SIJOITTAJALLE
TUTUSTU JA TILAA TÄSTÄ!

15.12.2017

Julkaisimme nyt paljon kysytyn Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan esittelyvideon.

Viimeksi tänä aamuna Sami Tampereelta kyseli videosta. Kiitos Sami vielä palautteesta!

LINKKI VIDEOON

Tuoton arvoitus ratkeaa - kirjavideo 15.12.17


« Edelliset 10   Seuraavat 10 »