Ajankohtaista

16.7.2024 Uusi kirjaerä saatavilla: Osakesijoittajan maailmanvalloitus 4. päivitetty painos

HYVIÄ UUTISIA JA KESÄLUKEMISTA TERASSILLE TAI LAITURIN NOKKAAN!

Olemme tilanneet Alma Talentilta uuden erän 4. päivitetty painos, Osakesijoittajan maailmanvalloitus, vuosimallia 2024.

Annamme kaikille 5 euron alennuksen koodilla "kesa24". Siihen päälle kaikille yksittäisen Osakesijoittajan maailmanvalloituksen heinäkuussa em. koodilla tilanneille Tuoton arvoitus -kirja kaupan päälle❗ Postikulut maksamme me.

Tilaukset ao. linkistä, muista koodi (koskee kaikkia kirjavaihtoehtoja):

https://holvi.com/shop/kivaatekemista/product/23e16ca4b682afdbc4526d26d79d54ba/

Osakesijoittajan maailmanvalloitus ja Tuoton arvoitus ratkeaa

Osakesijoittajan maailmanvalloitus ja Tuoton arvoitus ratkeaa

19.2.2024 Alma Talent tiedotti päivitetystä kirjasta

Osakesijoittajan maailmanvalloitus, 4. tarkistettu painos. Kirjoittajat Henri Elo, Jari Saarhelo. Kuva: Meeri Utti / Alma Talent

Osakesijoittajan maailmanvalloitus, 4. tarkistettu painos. Kirjoittajat Henri Elo, Jari Saarhelo. Kuva: Meeri Utti / Alma Talent

Kustantajamme Alma Talent tiedotti päivitetystä Osakesijoittajan maailmanvalloituksen 4. painoksesta viime viikolla.

On todella hienoa, että uudistettu kirja ja kymmenien tuntien päivitystyö noteerataan. Kiitos Sari Hawkins & tiimi.

Uudistettu painos on ympäristömerkitty joutsenlipputuote, painettu Suomen Keuruulla.

TIEDOTE

--

Hiihtoloman kunniaksi kaikki kirjavaihtoehdot tämän viikon tupla-alennuksella -20 % ja postikulut 0 (ja myöhemminkin -10 %, sama koodi). Alennuskoodi: "Talvi20"

TILAA TÄSTÄ

29.1.2024 Osakesijoittajan maailmanvalloitus saa päivitetyn painoksen

Kirjan kirjoittajat Henri Elo ja Jari Saarhelo frisbeegolfaamassa Espoossa syksyllä 2023.

Kirjan kirjoittajat Henri Elo (vas.) ja Jari Saarhelo frisbeegolfaamassa Espoossa syyskuussa 2023. Kirjan päivitysprojekti alkoi lokakuussa.

Osakesijoittajan maailmanvalloitus ilmestyi ensi kertaa vuoden 2018 lopulla.

Siihen on koottu laajasti sijoittamisen perustietoa ja case-esimerkkejä kiintoisassa muodossa. Kirja erottuu sillä, että se käsittelee laajasti paitsi Suomeen myös Pohjoismaihin, Eurooppaan ja maailmalle sijoittamista.

Kirjassa on avattu eri sijoitustuotteita sekä kirjoittajien omia kokemuksia ja sijoittamisen keskeisiä prinsiippejä. Teos sisältää myös lukuisia ainutlaatuisia haastatteluita.

Osakesijoittajan maailmanvalloitus, neljäs tarkistettu painos

Osakesijoittajan maailmanvalloitus, neljäs tarkistettu painos.

Kirjasta on ilmestynyt tammikuussa 2024 neljäs, tarkistettu painos. Sisältöä, dataa ja graafeja on ensi kertaa päivitetty ja ajantasaistettu laajasti. Perusrunko on ennallaan.

Näin kirja palvelee entistä paremmin lukijoita myös vuonna 2024 ja siitä eteenpäin.

Kirjaa on nyt painettu, neljäs painos mukaan lukien, yli 2 500 kappaletta ja myyty fyysisinä kappaleina tähän mennessä yli 2 000. Painokset 1-3 on loppuunmyyty.

”Lukijoilla on aito tarve kiinnostavalle, perustellulle sijoitustiedolle. Olemme tehneet yhteensä kymmenien tuntien päivitystyön, jotta kirja palvelisi lukijaansa mahdollisimman hyvin myös nyt viisi vuotta alkuperäisen ilmestymisensä jälkeen. Olemme kiitollisia siitä, että kirjaa kysytään yhä.” – Henri Elo ja Jari Saarhelo

--

TILAA TÄSTÄ (alennuskoodi "ALE2024", postikulut sisältyvät hintaan)

29.6.2023 Kesätarjous

Kesätarjous Osakesijoittajan maailmanvalloitus ja/tai Tuoton arvoitus ratkeaa

Kesä on tullut lämpimänä, mutta inflaatio ja korkojen nousu saavat sijoittajan pohtimaan monta asiaa. Kannattaako esimerkiksi lainaa lyhentää ja keventää siksi osakesijoituksia. 

Toisaalta yhtiöt ovat pääosin terveitä, mutta toki velka on osalle yhtiöistä aiempaa isompi ongelma korkokulujen vuoksi.

Kotimaan osakkeet ovat tämän ja ensi vuoden tulosennusteilla arvostettu keskimäärin melko maltilliselle P/E-tasolle 12-14 (hinta/tulos) osinkotuottojen ollessa 3-4 prosenttia.

Sijoituskirjat ovat ajattomia perusteoksia ymmärtää markkinaa ja samalla kiintoisaa lukemista case-tarinoiden ja haastattelujen kera.

Tarjoamme koko verkkokauppamme valikoiman hulppealla kesätarjouksella -23 prosentista aina -40 prosenttiin saakka tuotteesta riippuen. Kotimaan postikulut maksamme puolestasi.

Alennuskoodi: "kesa23" (ei väliä kirjoitatko isolla vai pienellä, mutta huom. A, ei Ä)

TILAA TÄSTÄ

Rentouttavaa kesää ja hyviä lukuhetkiä sinulle! 

t. Henri :)

5.12.2022 Ajatuksia vuodesta 2022

Tarjoamme kaikki verkkokaupan tuotteet sijoituskirjoista kotimaisiin pellavatekstiileihin -22 % alennuksella koodilla

Tarjoamme kaikki verkkokaupan tuotteet sijoituskirjoista kotimaisiin pellavatekstiileihin -22 % alennuksella koodilla "joulu22", postikulut 0. TILAA TÄSTÄ

 

Joulu tekee tuloaan. Itsenäisyyspäivä on jo huomenna.

Se merkitsee.

Maailma muuttuu, häilyy ja yhteiskuntajärjestelmät eivät ole aina ihmisen puolella. Yksi esimerkki tästä on sota.

Olemme saaneet todistaa Venäjän väkivaltaista hyökkäyssotaa Ukrainaan 24.2.2022 alkaen. Sota on aiheuttanut lukemattomia sekä omien että vieraan sotilasuhreja, paljon siviilikuolemia, hätää, kärsimystä ja infrastruktuurin tuhoamista.

Olen omalta osaltani tukenut tilannetta kirjoituksin ja pienimuotoisin lahjoituksin - sen mitä pieni ihminen voi tehdä. Monet ovat tehneet paljon enemmän, ja myös eri maiden viranomaiset ja poliitikot tekevät tärkeää rajat ylittävää yhteistyötä.

Keskusteluyhteys ja vuorovaikutuksen rakentaminen on tärkeää ja järkevää kaikissa oloissa eri osapuolten välillä.

--

Markkinatalous ajaa omilla rattaillaan - vaikka Euroopassa soditaan. Niin sen kuuluukin mennä. Yritykset ja kuluttajat ovat talouden perusyksiköitä, jotka tarvitsevat toisiaan. 

Sijoittamisessa kiinnittäisin huomioita vastuullisuuteen myös kuluttajan kannalta. On esimerkiksi tärkeää, että valtio kohdistaa tukitoimia kuluttajille sähkön voimakkaan hinnannousun vuoksi. Sähkö on välttämättömyysinfrastruktuuria, jota kaikki tarvitsevat ja jonka todella kovaan hinnannousuun kuluttajan ei ole voitu edellyttää varautuvan.

Monet kuluttajat ja yritykset elävät "kädestä suuhun". Voimakas n. 8-10 prosentin inflaatio eli kuluttajahintojen nousu vuodessa tekee lukuisien tilanteesta tukalan. Sähkön kriittisyyttä korostaa se, että sen hinnannousua ei voi väistää samalla tavalla kuin esimerkiksi ruokakaupassa valitsemalla eri tuotteita ostoskoriin.

Koska sähkön hintamekanismia ei ole voitu nopeasti muuttaa, on myös tärkeää, että valtio suunnittelee lisäveroa ansiottomia jättivoittoja nyt saaville energiantuottajille. Nämä varat voidaan kohdentaa heikompien auttamiseen.

Markkinatalous on peli, jossa pelisääntöjen pitää olle reiluja. Vasta sitten sijoittaminen on mielekästä. Tämä on sijoittajankin hyvä muistaa. Reilu peli tarkoittaa erityisesti vapaata kilpailua ja hinnanmuodosta sekä välttämättömyysinfran tasapainoista, vakaata hintakehitystä.

--

Vaikka Euroopan rauha järkkyy, kotimaan pörssi osinkoineen on kuitenkin vain 10 prosenttia miinuksella viime vuodenvaihteeseen nähden. Sijoittamiseen kuuluvat sekä positiivisen että ajoittain myös negatiivisen tuoton vuodet. Kasvuyhtiöt ovat ottaneet pörssissä takkiin, koska korkotaso on kohonnut inflaation seurauksena nopeasti. Kohoava korko laskee erityisesti vuosien päässä olevien, odotettujen kassavirtojen (joihin kasvuyhtiöiden arvot enimmäkseen perustuvat) nykyarvoa.

Ristiriitaa korostaa se, että osa ns. perinteisistä pörssiyhtiöistä tekee samaan aikaan tulosennätyksiä. Kirjoitin vastuullisuudesta ja tulosennätyksistä 2-osaisen jutun SalkunRakantajaan loka-marraskuussa.

--

Sijoittajan on hyvä pitää suunnitelmastaan kiinni. Salkun perusrunko on mielestäni hyvä rakentaa ymmärrettävistä, hyvän markkina-aseman laatuyhtiöistä, jotka maksavat säännöllistä osinkoa. Se ei tarkoita, etteikö hyvillä sijoittajilla voi olla erilaisia toimivia strategioita.

Hajauttaminen on tärkeää. Myös korkosijoitukset ovat aiempaa houkuttelevampia korkotason noustua esimerkiksi euribor 12 kk -viitekorolla mitaten noin 3 prosentin tasolle. Vielä huhtikuussa korko oli nollan tuntumassa.

Sijoittajan pitää ymmärtää, mistä tuotto on peräisin. Kulunut vuosi on osoittanut hyvin laajat ongelmat kryptovaluuttamarkkinoilla. Kirjoittajakollegani Jari Saarhelo totesi osuvasti kirjassamme Osakesijoittajan maailmanvalloitus, sivulta 66:

 Osakesijoittajan maailmanvalloitus, s. 66

Se, mikä on niin sanotusti trendikästä, ei välttämättä ole kestävästi tuottavaa sijoitusmarkkinoilla. Tunteita ei kannata sekoittaa sijoittamiseen, vaan mieluummin sijoittamisen hedelmistä nauttimiseen.

VERKKOKAUPPAAMME PÄÄSET TÄSTÄ - ALENNUSKOODI KAIKISSA TUOTTEISSA "JOULU22". Toimitusaika on yleensä 2-5 arkipäivää.

Rauhaisaa joulun aikaa!

t. Henri

11.7.2022 Uusi erä Osakesijoittajaa - koko verkkokaupan kattava kesätarjous!

Tilasimme kustantajaltamme Alma Talentilta uuden erän Osakesijoittajan maailmanvalloitus -sijoituskirjoja.

Osakesijoittajan maailmanvalloitus -sijoituskirja

Tarjoamme sen kunniaksi kesätarjouksena kaikki verkkokauppamme tuotteet -20 % kesäalennuksella koodilla "kesa22". Emme veloita asiakkaalta postikuluja mistään tuotteistamme.

Perusteltu, samalla kiintoisa ja viihdyttävä sijoitustieto auttaa seilaamaan läpi markkinoiden myräkät ja karikot. Kannattavan laatuyhtiön liiketoiminta tekee sinulle tuoton.

TILAA TÄSTÄ

Hyviä lukuhetkiä & rentouttavaa lomakauden jatkoa! 

t. Henri

Ps. Hoksaathan myös verkkokauppamme laadukkaat, kotimaiset Jokipiin Pellavan tekstiilit - vaikkapa lahjaksi.

25.5.2022 Kiintoisaa, vaurastuttavaa kesälukemista helposti

Kaunis Tuusulan Rusutjärvi Keski-Uudenmaan Osakesäästäjien illanvietossa 24.5.2022

Kaunis Tuusulan Rusutjärvi Keski-Uudenmaan Osakesäästäjien illanvietossa 24.5.2022

Saimme hienoa palautetta nimimerkki Salkku-Maurilta Twitterissä. Kuvaleike kertokoon:

Maurin viikon 21/2022 sisältövinkki

Tilaa kesälukemista verkkokaupastamme helposti ja edullisesti.

Alennuskoodilla "ALE2022" saat kaikki verkkokauppamme tuotteet -10 %. Emme veloita postikuluja, vaikka postikulut ovat vuosien varrella nousseet paljon.

Hyviä lukuhetkiä, kesää ja laituria & Tsemppiä säästöjen kartuttamiseen! Kiintoisa perusteltu tieto ja case-esimerkit yrityksistä pitävät pinnalla muuttuvissakin olosuhteissa! :-)

TILAA TÄSTÄ

Kesäterveisin,

Henri

11.12.2021 Kirjalahja jouluksi

Selkokielinen, tarinallinen sijoituskirja on oiva lahja niin itselle kuin ystävälle.

Tarjoamme verkkokaupassamme kaikki tuotteet (sijoituskirjat ja Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset) alennettuun -15 % hintaan alennuskoodilla "Joulu21". Toimitus- ja postikulut 0 e.

Tarjous on voimassa koko joulukuun ajan tai niin kauan kuin tuotteita riittää.

Kun tilaat vähintään kaksi kirjaa, lähetämme ne Matkahuollon lähetysseurannalla, jolloin saat saapumisilmoituksen kännykkääsi. Yksittäiset tuotteet toimitetaan pääsääntöisesti Postin kautta.

>> Tutustu ja tilaa <<

Mukavaa joulun aikaa!

t. Henri

30.6.2021 Hyvää kesää kolumnin ja kirjatarjousten merkeissä!

Lomatunnelmaa Itämerellä

Lomatunnelmaa Itämerellä

Kirjoitin SalkunRakentajaan tuoreen kesäkolumin, johon kokosin kiintoisia havaintoja sijoittamisesta pieni kesäpilke silmäkulmassa. ;-)

Jutun otsikolla "Always buy, never sell – sijoittajien kummisetä herätti!" pääset lukemaan täältä.

Laiturin nokassa on mukava lukea oikeaa kirjaa - tai vaikkapa leirintäalueella päivänvarjon alla. Hyvät kirjatarjoukset jatkuvat, esim. yhdistelmätarjous: Osakesijoittajan maailmanvalloitus + Tuoton arvoitus ratkeaa yhteishintaan 44 e, ei muita kuluja. Ale-koodi: "Alennus44"

Yllä linkatussa jutussa olevalla "Salkunrakentaja2021" -koodilla saat hyvän alennuksen kaikista kirjavaihtoehdoista, ja "ALE2021" -koodilla myös Jokipiin Pellavan ihanista pellavatuotteista, jotka sopivat vaikkapa lahjaksi.

Verkkokauppaamme pääset tästä.

Leppoisaa kesää Sinulle!

t. Henri

24.3.2021 Uusi kirjatilaus tehty Alma Talentilta

Olipa hienoa tehdä vuoden ensimmäinen hyvän kokoinen Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjatilaus kustantajalta Alma Talentilta.

Osakesijoittajan maailmanvalloitus

Osakesijoittajassa tutkitaan monipuolisesti kahden kirjoittajan ja lukuisten haastattelujen ja case-esimerkkien voimin osaketuoton alkulähdettä. Kun sijoittaja tai aloittelija lukee muutaman sijoituskirjan, voi nukkua yönsä rauhassa, kun hoksaa kuinka oma liiketoiminta tekee Sinulle rahaa joka päivä ja joka yö.

Mukavan kysynnän - kiitos teille (!) - ja uuden kirjatilauksen johdosta lanseeraamme uuden tarjouksen. Ale-koodilla "ALENNUS44" kaksi uusinta kirjaani Osakesijoittajan maailmanvalloitus + Tuoton arvoitus ratkeaa yhteishintaan 44 euroa, ei muita kuluja. Muista vähentää verotuksessa!

Tilaus täältä, ale-koodi "Alennus44"

Keväthankiterveisin,

Henri


« Edelliset 10