Ajankohtaista

11.7.2022 Uusi erä Osakesijoittajaa - koko verkkokaupan kattava kesätarjous!

Tilasimme kustantajaltamme Alma Talentilta uuden erän Osakesijoittajan maailmanvalloitus -sijoituskirjoja.

Osakesijoittajan maailmanvalloitus -sijoituskirja

Tarjoamme sen kunniaksi kesätarjouksena kaikki verkkokauppamme tuotteet -20 % kesäalennuksella koodilla "kesa22". Emme veloita asiakkaalta postikuluja mistään tuotteistamme.

Perusteltu, samalla kiintoisa ja viihdyttävä sijoitustieto auttaa seilaamaan läpi markkinoiden myräkät ja karikot. Kannattavan laatuyhtiön liiketoiminta tekee sinulle tuoton.

TILAA TÄSTÄ

Hyviä lukuhetkiä & rentouttavaa lomakauden jatkoa! 

t. Henri

Ps. Hoksaathan myös verkkokauppamme laadukkaat, kotimaiset Jokipiin Pellavan tekstiilit - vaikkapa lahjaksi.

25.5.2022 Kiintoisaa, vaurastuttavaa kesälukemista helposti

Kaunis Tuusulan Rusutjärvi Keski-Uudenmaan Osakesäästäjien illanvietossa 24.5.2022

Kaunis Tuusulan Rusutjärvi Keski-Uudenmaan Osakesäästäjien illanvietossa 24.5.2022

Saimme hienoa palautetta nimimerkki Salkku-Maurilta Twitterissä. Kuvaleike kertokoon:

Maurin viikon 21/2022 sisältövinkki

Tilaa kesälukemista verkkokaupastamme helposti ja edullisesti.

Alennuskoodilla "ALE2022" saat kaikki verkkokauppamme tuotteet -10 %. Emme veloita postikuluja, vaikka postikulut ovat vuosien varrella nousseet paljon.

Hyviä lukuhetkiä, kesää ja laituria & Tsemppiä säästöjen kartuttamiseen! Kiintoisa perusteltu tieto ja case-esimerkit yrityksistä pitävät pinnalla muuttuvissakin olosuhteissa! :-)

TILAA TÄSTÄ

Kesäterveisin,

Henri

11.12.2021 Kirjalahja jouluksi

Selkokielinen, tarinallinen sijoituskirja on oiva lahja niin itselle kuin ystävälle.

Tarjoamme verkkokaupassamme kaikki tuotteet (sijoituskirjat ja Jokipiin Pellavan lahjapakkaukset) alennettuun -15 % hintaan alennuskoodilla "Joulu21". Toimitus- ja postikulut 0 e.

Tarjous on voimassa koko joulukuun ajan tai niin kauan kuin tuotteita riittää.

Kun tilaat vähintään kaksi kirjaa, lähetämme ne Matkahuollon lähetysseurannalla, jolloin saat saapumisilmoituksen kännykkääsi. Yksittäiset tuotteet toimitetaan pääsääntöisesti Postin kautta.

>> Tutustu ja tilaa <<

Mukavaa joulun aikaa!

t. Henri

30.6.2021 Hyvää kesää kolumnin ja kirjatarjousten merkeissä!

Lomatunnelmaa Itämerellä

Lomatunnelmaa Itämerellä

Kirjoitin SalkunRakentajaan tuoreen kesäkolumin, johon kokosin kiintoisia havaintoja sijoittamisesta pieni kesäpilke silmäkulmassa. ;-)

Jutun otsikolla "Always buy, never sell – sijoittajien kummisetä herätti!" pääset lukemaan täältä.

Laiturin nokassa on mukava lukea oikeaa kirjaa - tai vaikkapa leirintäalueella päivänvarjon alla. Hyvät kirjatarjoukset jatkuvat, esim. yhdistelmätarjous: Osakesijoittajan maailmanvalloitus + Tuoton arvoitus ratkeaa yhteishintaan 44 e, ei muita kuluja. Ale-koodi: "Alennus44"

Yllä linkatussa jutussa olevalla "Salkunrakentaja2021" -koodilla saat hyvän alennuksen kaikista kirjavaihtoehdoista, ja "ALE2021" -koodilla myös Jokipiin Pellavan ihanista pellavatuotteista, jotka sopivat vaikkapa lahjaksi.

Verkkokauppaamme pääset tästä.

Leppoisaa kesää Sinulle!

t. Henri

24.3.2021 Uusi kirjatilaus tehty Alma Talentilta

Olipa hienoa tehdä vuoden ensimmäinen hyvän kokoinen Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjatilaus kustantajalta Alma Talentilta.

Osakesijoittajan maailmanvalloitus

Osakesijoittajassa tutkitaan monipuolisesti kahden kirjoittajan ja lukuisten haastattelujen ja case-esimerkkien voimin osaketuoton alkulähdettä. Kun sijoittaja tai aloittelija lukee muutaman sijoituskirjan, voi nukkua yönsä rauhassa, kun hoksaa kuinka oma liiketoiminta tekee Sinulle rahaa joka päivä ja joka yö.

Mukavan kysynnän - kiitos teille (!) - ja uuden kirjatilauksen johdosta lanseeraamme uuden tarjouksen. Ale-koodilla "ALENNUS44" kaksi uusinta kirjaani Osakesijoittajan maailmanvalloitus + Tuoton arvoitus ratkeaa yhteishintaan 44 euroa, ei muita kuluja. Muista vähentää verotuksessa!

Tilaus täältä, ale-koodi "Alennus44"

Keväthankiterveisin,

Henri

22.1.2021 Paljonko on Applen arvo? - Osakesijoittajan maailmanvalloitus kertoo

Arvonmäärityksen perusteiden tunteminen on osakesijoittajalle tosi hyödyllinen taito.

Kyse on pohjimmiltaan siitä, että muutetaan yrityksen saamat tulevaisuuden tuotot (voitot tai kassavirrat) nykyhetkeen. Näiden summa on se, mitä yrityksestä kannattaisi enintään maksaa.

Vaikeampaa on tietenkin arvioida niitä tulevia tuottoja. Yhtä kaikki, tulevaisuuden liiketoiminta - pohjautuen toki nykyiseen liiketoimintaan - on arvonmuodostuksen perusta. Parantaa unen laatua kummasti, kun sijoittaja ajattelee ostavansa palasen liiketoiminnasta - välittämättä liikaa päivittäisestä kurssiheilunnasta.

--

Jari Saarhelon kanssa kirjoittamassamme kirjassa Osakesijoittajan maailmanvalloitus laadimme havainnollisen esimerkin iPhoneistaan ja iPadeistaan (palveluineen!) tunnetun teknologiajätti Applen arvonmäärityksestä, s. 204-210.

Applen arvonmääritys-case, kuvaleike Osakesijoittajan maailmanvalloituksesta, s. 209

Applen arvonmääritys-case, kuvaleike Osakesijoittajan maailmanvalloituksesta, s. 209

 

Lähestyimme esimerkissä arvonmääritystä piensijoittajan näkövinkkelista. Keskeistä on erottaa olennainen epäolennaisesta.

Toukokuussa 2018 kirjoitetussa casessa arvoksi muotoutui 1 430 miljardia dollaria. Applen todellinen markkina- eli pörssiarvo oli tuolloin 940 miljardia taalaa. Yksinkertaistettu arvonmääritys siis puolsi osakkeiden ostamista. 

Applen liiketoiminta on kehittynyt hyvin ja tänään yhtiön arvo on 2 300 miljardia dollaria. Toki pörssin hyvä yleisvire keväästä 2020 lähtien on osaltaan vaikuttanut asiaan.

Samantyyppisellä lähestymistavalla voidaan arvioida useimpien muidenkin pörssiyhtiöiden ja vakiintuneiden yritysten arvoa.

--

Voit tilata Osakesijoittajan maailmanvalloituksen ja/tai Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan verkkokaupastamme ale-koodilla "ALE2021".

Molemmissa kirjoissa on arvonmääritykseen liittyvää asiaa havainnollisessa muodossa.

Viikonlopputerveisin,

Henri

14.1.2021 Tuulipuvun sijoituskisa päättyi - lahjoitimme 4 kirjaa menestyneille!

Lähdimme huhtikuussa 2020 yhteistyökumppaniksi Tuulipuku.fi -sivuston järjestämään sijoituskilpailuun. 

Nyt kilpailu on tullut päätökseen. Sivuston ylläpitäjä Taneli Aho-Vinkka kertoo, että kisaan rekisteröityi 1253 käyttäjää, joista 766 kävi aktiivisesti kauppaa. Kilpailun päätöksestä on tulossa myös pieni juttu Viisas Raha -lehteen.

"Kyllähän kärki kävi kauppaa aktiivisemmin, ja tuottoprosentit heillä ovat olleet huikeita. Kilpailun voittaja liki kymmenkertaisti salkkunsa 8 kuukauden aikana. Koronavuosi toi varmasti oman mausteensa tähän kilpailuun ja saatuihin tuottoihin", Taneli summaa.

Taneli ylläpitää Tuulipuku.fi -sivustoa yhdessä Kyösti Viinamäen kanssa. Miehet ovat Pohjanmaalta ja heistä on kirjoittanut mm. Ilkka-lehti aiemmin.

--

Minusta Tuulipuku.fi on freesi sijoitussivusto, jossa on sellaistakin informaatiota, josta en itse niinkään kirjoita. Mm. vastuullisuusmielessä suhtaudun kriittisesti kryptovaluuttoihin ja nettikasinoihin, mutta niistäkin on hyvä tietää ja ne voivat sopia joillekin sijoittajille esimerkiksi pienenä osana salkkua.

Tuulipuku.fi -sivustolla on monipuolisia näkökulmia niin sijoitusteemoihin kuin talouteen laajemmin, jopa politiikkaan. 

Esimerkkejä sijoitusteeman jutuista marras-joulukuussa 2020 ovat mm. 

  • Salkun tuotto vuonna 2020 – Indeksi kukistettu jo viidettä vuotta putkeen
  • Miten Nordnet Smart -salkut ovat pärjänneet tänä vuonna?
  • Harvia tämän vuoden komeetta
  • Onko Finnair vielä ostohinnoissa?

Löytyypä sivustolta jopa reaaliaikaisesti päivittyvä Osinkokone-niminen tunnuslukutaulukko ja ranking. (www)

 Palkintokirjat Tuulipuku.fi:n sijoituskilpailun 2020 voittajille. Kuva: Henri Elo

Palkintokirjat Tuulipuku.fi:n sijoituskilpailun 2020 voittajille. Kuva: Henri Elo

--

Oli hienoa olla yhteistyökumppanina kisassa. Virtuaalinen sijoituskilpailu on hyvää harjoitusta ilman oikeaa rahaa.

Palkintokirjoina postitettiin Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjoja 4 kpl niin Espooseen, Forssaan kuin Tampereelle. Kirjoja voittivat kisassa kärkipäähän sijoittuneet Katariina, KristianMikael ja Vesa.

Luulenpa, että kisassa hyvin pärjänneillä voi olla paremmat reseptit sijoittamiseen kuin kirjassa konsanaan, mutta Tuoton arvoitus tarjoaa joka tapauksessa hyvää ajatonta perustietoa sijoittamisesta konkareiden haastattelujen kera - myös niitä aikoja varten, kun suurin osa pörssipäivistä on punaisia.

--

Myös sinä voit tilata toistaiseksi kirjan ale-koodilla "Tuulipuku2020" verkkokaupastamme täältä. (hinta postituksineen vain 15 e!)

Sama ale-koodi pätee myös muihin kirjavaihtoehtoihin.

Lumisin terveisin,

Henri

Kisan muita yhteistyökumppaneita: Nordnet, Osakesäästäjien Keskusliitto, Fellow Finance

9.12.2020 Osakesijoittajan maailmanvalloitus Osakesäästäjien jäsenille etuhintaan!

HYVIÄ UUTISIA!

Suomen Osakesäästäjien jäsenet saavat jäsenetuhintaan nyt myös Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjan.

Kuvaleike: Osakesäästäjien kotisivuilta www.osakeliitto.fi löytyy paljon rahan arvoisia jäsenetuja kohdasta Jäsenyys - Jäsenedut.

KUVALEIIKE: Osakesäästäjien kotisivuilta www.osakeliitto.fi löytyy paljon rahan arvoisia jäsenetuja, kuten Osakesijoittajan maailmanvalloitus tästä ja Tuoton arvoitus ratkeaa tästä.

 

Jos olet Osakesäästäjien jäsen, voit tilata kirjan verkkokaupastamme alennuskoodilla OSAKE21. Koodi pätee sekä Osakesijoittajan maailmanvalloitukseen että Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjaan.

Osakesijoittajan maailmanvalloitukselle tulee hintaa alennuksen jälkeen 30 e (sis. alv ja postitus). Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan uusi jäsenetuhinta on ainoastaan 15 e (sis. alv ja postitus).

--

Osakesäästäjistä ja kuulumisia webinaarista

Suomen Osakesäästäjät on ollut aktiivinen esim. osakesäästötilin (OST) saamisessa markkinoille vuoden 2020 alusta lukien. Sen avulla piensijoittaja voi säästää OST:n sisällä ilman verovaikutuksia, kuten monet isommat sijoittajat. Vero voiton osuudesta maksetaan OST:ssä siinä vaiheessa, kun sijoittaja nostaa varoja tililtä.

Osakesäästäjien jäsenet saavat lähes kuukausittain kiintoisan ja hyödyllisen Viisas Raha -lehden. Suomen Osakesäästäjien uutena toimitusjohtajana aloitti nyt syksyllä Victor Snellman.

Victor piti viime viikolla webinaarin Keski-Uudenmaan Osakesäästäjille, jossa hän kertoi liiton kuulumisista, tavoitteista ja avasipa muutaman sijoitusprinsiipinkin. 

Näitä olivat mm. ajallinen hajauttaminen, rohkeus kun muut pelkäävät - ja varovaisuus kun muut rynnivät, "lue kaksi sijoituskirjaa vuodessa" sekä sellaisten yhtiöiden suosiminen, jotka tekevät rahaa asiakkaille eli hyödyttävät asiakasta.

Victor pitää voittavana strategiana alustataloutta ja liiketoiminnan skaalautuvuutta sekä suoii mieluummin nousevia osakkeita kuin "putoavia puukkoja".

--

Tsemppiä Victorille ja tiimille! :)

Osakesäästäjien jäsenmaksu, sisältäen myös paikallisyhdistyksen jäsenyyden, vuodelle 2021 on ainoastaan 36 euroa. Jäsenyydestä lisää

Osakesäästäjien sivuille ja missioon pääset tutustumaan tästä.

--

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, jonka tarkoituksena on auttaa suomalaisia vaurastumaan. Yhteisö tarjoaa sijoittajille riippumatonta informaatiota, koulutusta ja rahanarvoisia jäsenetuja.

27.10.2020 Isänpäivä ja Joulu lähestyvät - alensimme hintoja

Aloitimme uuden tarjouskampanjan yrityksemme verkkokaupassa. :-)

Isänpäivä ja Joulu lähestyvät, joten voit muistaa läheistäsi tai itseäsi Jokipiin Pellavan tekstiililahjalla (2 tuotteen paketti = alennettu hinta 19 e) tai sijoituskirjalla (Tuoton arvoitus -> alennettu hinta 14 e, Osakesijoittajan maailmanvalloitus -> 29 e). 

Muista syöttää alennuskoodi: JOULU20 (tai joulu20) - täältä pääset tilaamaan.

(Alennettu hinta koskee kaikkia tekstiilituote- ja kirjavaihtoehtoja.)

Isänpäivä- ja joulutarjous 2020

Maksamme postikulut puolestasi. Toimitus viipymättä Postin / Matkahuollon kautta.

Tilaamalla tuet suomalaista työtä!

20.8.2020 Uusia juttuja SalkunRakentajassa - suositut tarjoukset kirjoissa!

Suomalainen luonto - melkein kuin taidetta? Heinäkuinen maisema Oulujärveltä. :) Kuva: Henri Elo

Suomalainen luonto - melkein kuin taidetta? Heinäkuinen maisema Oulujärveltä. :) Kuva: Henri Elo

Kesä on lopuillaan, mutta hienot kesäkelit jatkuvat ainakin Etelä-Suomessa.

Jos sijoitusjuttuni kiinnostavat, niin alkuvuoden ja kesän ajalta kirjoituksiani löytyy SalkunRakentaja -verkkolehdestä.

Kuukauden osake -valinnat ovat pärjänneet keskimäärin hyvin, vaikka eivät varsinaisia sijoitusuosituksia olekaan - varsinkaan lyhyellä aikavälillä. Tarkoitan pärjäämisellä liiketoiminnan ja osakekurssin kehitystä. Liiketoiminnan kehitys on toki aina suhteutettava maksettuun hintaan eli arvostustasoon.

Pääset SalkunRakantajan artikkeleihini tästä. (Huom. Itse kirjoitetut jutut haastattelujuttujen jälkeen)

--

Tällä hetkellä (20.8.2020) tuorein juttu SalkunRakentajassa on 1. osa uudesta sarjasta Miten ansaita rahaa osakemarkkinoilla. Kirjoitus käsittelee osinkoa ja jutussa on viitattu myös Sijoittaja.fi -palvelun tunnuslukuihin.

Perusprinsiippien palauttaminen mieleen (itse kullekin) on tärkeää myös siksi, että Suomessa on paljon uusia sijoittajia mm. osakesäästötilin myötä.

Tiesitkö muuten, että SalkunRakentaja ja Sijoittaja.fi ovat molemmat (lähtöisin) Oulusta, ja myös tämän uutisen järvimaisema-kuva on samalta suunnalta, kauniin Oulujärven rannalta Vaalasta. :)

--

Edulliset kirjatarjoukset jatkuvat täällä. Käytä alekoodia "ALE2020", niin saat 10 % extra-alennuksen tarjoushinnoista. Hintoihin sisältyy alv ja toimitus.


« Edelliset 10