Lukijapalautteita

Tällä sivulla julkaistaan harkinnan mukaan ensisijaisesti alan lehtien kirja- tai blogiarvosteluja sekä alan ihmisten antamia palautteita kirjoista Osakesijoittajan maailmanvalloitus (2018)Tuoton arvoitus ratkeaa (2015) ja Löydä helmet - vältä kuplat! (ilmestyi 2007-2011). Myös muiden yksityishenkilöiden omalla nimellä annettuja palautteita voidaan julkaista, jos henkilö on antanut siihen luvan.

Palautteita voit antaa lähettämällä sähköpostia osoitteeseen:
palaute(a)helmetkuplat.com

 

------------------------------

 

Arvopaperi-lehden toukokuun 2024 numerossa on toimittaja Sami Kontolan laatima perusteltu arvio Osakesijoittajan maailmanvalloituksen 4. tarkistetusta painoksesta.

Ote arviosta:

"Elon ja Saarhelon kirja on kattava perusopus sijoittamisen perusperiaatteista. Käsikirjana se toimiikin hyvin. Kirjassa käydään läpi kattavasti läpi tilinpäätökset, rahastot ja yrityksen arvon muodostuminen. Myös sijoittamisen psykologista puolta on käyty läpi. Kiinnostavana puolena voidaan pitää myös tekijöiden omien sijoitusten ja sijoitusprosessien läpikäyntiä. Tekstikin on helposti luettavaa, mikä sijoituskirjoissa ei aina ole itsestäänselvyys."

Lue koko arvio Arvopaperi 5/2024

--

Yksityissijoittaja, sijoituskirjoittaja, esitelmöitsijä ja mm. sivustolleen (sinisaariconsulting.com) osaketietoa ja sijoitusalan linkkejä keräävä Seppo Sinisaari on lukenut ja arvioinut Osakesijoittajan maailmanvalloituksen 4. tarkistetun painoksen, helmikuu 2024.

Ote arviosta:

"Kirja on varsin monipuolinen katsaus sijoittamisen maailmaan. Siinä on paljon samaa kuin muissakin alan oppaissa, mutta myös monia sellaisia aiheita, joita harvemmin näkee muualla.

Erityisen hyviä ovat monet yrityscaset, joiden avulla asiat konkretisoituvat. Samoin monet sijoittajatarinat.

Korko- ja rahastoasioista on harvoin kerrottu alan kirjallisuudessa. Tässä niidenkin toiminnat on hyvin käsitelty."

Lue Sepon koko arvio Piksu.net -sijoitussivustolta.

--

Yksityissijoittaja Salkku-Maurin (nimimerkki) antama palaute Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjasta Twitter-viestipalvelussa, toukokuu 2022:

"Maurin viikon 21/2022 sisältövinkki

@EloHenri'n ja Jari Saarhelon mainio ja kokonaisvaltainen sijoituskirja niin aloittelijalle kuin kokeneemmallekin osakepoimijalle.

Paljon esimerkkejä ja mainiot ohjeet tilinpäätöksen tulkintaan.

Yksi parhaista kotimaisista sijoituskirjoista."

Maurin viikon 21/2022 sisältövinkki

--

Piensijoittaja Simo Aaltion palaute kirjasta Tuoton arvoitus ratkeaa, joulukuu 2021:

"Luettu ja voin suositella! Etenkin noi case-tapaukset olivat loistavia. Taulukot olivat oikein mahtavia myös."

--

18-vuotiaan osakesijoittajan Tuomas Karpin palaute Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjasta, toukokuu 2021:

"Kirja oli todella hyvä! Se oli helppolukuinen. Eikä siinä käytetty kovin vaikeaa kieltä, minkä vuoksi siitä sai paljon irti. Erityisesti pidin siitä miten ajankohtainen kirja oli."

Tuomas myös kysyi tähdellisiä kysymyksiä sivun 209 arvonmäärityskaavasta ja rahavirtojen diskonttaamisesta yrityksen arvonmäärityksessä. Parhaani mukaan vastasin. :)

Teemasta on myös Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjassa pääluvussa 4 (alkaen s. 68).

t. Henri

--

OP Helsingin Premium ja Private onlinen johtajan Olavi Kurolan Twitter-palaute Osakesijoittajan maailmanvalloituksesta 5/2020:

"Hyvää Huomenta! Kaupankäynti on moninkertaistunut, mutta käyttävätkö sijoittajat Koronan vapauttamaa aikaa myös enemmän itse yritysten arvioimiseen?

Henri Elon ja Jari Saarhelon sijoituskirjassa oli fiksusti kaikki perustieto millä pärjää jo pitkälle."

--

Sijoittaja Tuomas Jurvelinin palaute kirjasta Tuoton arvoitus ratkeaa, joulukuu 2019:

"Kiitos Henri hyvästä kirjasta. Useita ohjeita ja ajatuksia olen vuosien aikana hyödyntänyt yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Usein olen palannut kirjan sivuille."

--

Oululaisen kirjailijan, osakesäästäjän Kaisa Kervisen palaute Osakesijoittajan maailmanvalloituksesta huhtikuussa 2019:

"Kiitos kirjastasi, olen lukenut sitä yölläkin, kun ei nukuta ja jopa esitellyt sen Oulun osakesäästäjien Porinakerhossa, mielenkiintoa tuntui olevan.

Myös naapurini on kiinnostunut kirjasta ja sanonut sitä mielenkiitoiseksi, keskustelemme aiheesta. Hän on harrastanut aikaisemmin jonkin verran rahastosijoittamista, mutta kiinnostui kovin pörssiosakkeista kun lainasin kirjan hänelle. Hän sanoi lukevansa nyt kirjaasi oppiakseen laajentamaan sijoittamisen näköalaansa ja harkitsee jo pieniä sijoituksia myös pörssiin. Mainitsi saaneensa hyviä vinkkejä".

Kiitos Kaisa! 

Huom. Haastattelin Kaisaa aiemmassa Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjassani.

Molempien kirjojen tilaukset onnistuvat näppärimmin täällä. Yhteistilauksissa (Osakesijoittajan maailmanvalloitus + Tuoton arvoitus ratkeaa) uusi tarjoushinta 50 euroa ale-koodilla "paketti50", ei muita kuluja. Alv ja toimitus Matkahuollon kautta sisältyvät hintaan.

--

Veronmaksajain Keskusliiton jäsenlehden Taloustaidon 1/19 arvio Osakesijoittajan maailmanvalloituksesta 23.1.2019, arvion kirjoittanut toimittaja Ulla Simola:

"Helposti sulavaa sijoitustietoa

Osakesijoittamisen kynnys voi olla korkea aloittelevalle sijoittajalle. Miten valita sijoituskohteet, mitä kaikkea niistä pitäisi tietää? Henri Elon ja Jari Saarhelon kirjalla Osakesijoittajan maailmanvalloitus on räyhäkkä nimi, mutta se sopii hyvin sekä aloittelijalle että kokeneemmalle sijoittajalle. 

Kirjassa on tärkeitä perusneuvoja muun muassa sijoittamisen aikajänteestä, hajauttamisesta, kuluista ja kaupankäynnistä. Merkittävä osa kirjasta keskittyy antamaan eväitä sijoituskohteiden valintaan ja yritysten arviointiin. Koska tarkoituksena on - ennemmin tai myöhemmin - lähteä valloittamaan maailmaa, kirja tarjoaa myös tiiviit esittelyt likemmäs parinkymmenen maan markkinoista. 

Kirja on sujuvasti kirjoitettu ja monella tapaa helppolukuinen. Tekstin palastelu keventää lukemista. Lisäksi puhekuplien avulla Jari ja Henri ikään kuin keskustelevat lukijan kanssa ja jakavat hänelle omia sijoituskokemuksiaan. Mukana on muutamien muidenkin sijoittajien näkemyksiä ja vinkkejä."

Kirja-arvio Osakesijoittajan maailmanvalloitus, Taloustaito 1/19

HOKS!

Kaikki sijoituskirja-kombinaatiot verkkokaupastamme tarjoushinnoista -5 % alennuskoodilla: ALE2019

-5 % extra-tarjous vain täällä, muista syöttää alennuskoodi: https://holvi.com/shop/kivaatekemista/

--

Salkunhoitaja, sijoittaja, sijoituskirjoittaja Pasi Havian palaute Twitterissä tammikuussa 2019:

"Osakesijoittajan maailmanvalloitus luettu läpi. Nimestään huolimatta tämä teos käsittelee erinomaisesti sijoittamisen perusasioita kuten arvonmääritystä mutta kansainvälisellä twistillä. Lukusuositus! Kiitos @EloHenri ja @arvosijoittaja hyvästä kirjasta."

Pasi Havian palaute Osakesijoittajan maailmanvalloituksesta

Huom. Pasi on myös yksi Osakesijoittajan maailmanvalloituksen monista haastateltavista. Kiitos Pasi palautteesta ja vielä kerran haastattelustakin! :)

-- 

Sijoituslehti Arvopaperin kirja-arvio Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjasta joulukuun 2018 numerossa, arvion kirjoittanut toimittaja Antti Järvenpää, ote:

"Osakesijoittajan maailmanvalloitus on kahden yrittäjän, Henri Elon ja Jari Saarhelon, yhteisteos. Vaikka kirjan nimestä voi helposti saada käsityksen, että tämä teos keskittyy ulkomaille sijoittamiseen, kyseessä on sijoittamisen yleisteos.

Kirja ei sisällä maailmaa mullistavia näkökulmia, mutta ajassa kiinni olevat esimerkit pitävät lukijan mielenkiintoa yllä."

Arvopaperin tilaajana voit lukea koko arvion näköislehdestä täältä.

-- 

Kirjailija, toimittaja Karo Hämäläisen artikkeli Taloustaito.fi:ssä uudesta Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjastamme ja kirjan teemasta  - marraskuu 2018, ote:

"Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjassaan he avaavat osakesijoittamista alkeista alkaen melko kehittyneisiin analysointimenetelmiin asti. Kirjan pohjana ovat Elon aiemmat sijoituskirjat ja Kauppalehteen kirjoittamat jutut ja blogit, joita kirjassa siteerataan ahkerasti.

Kirja ei kuitenkaan missään nimessä ole Elon aiempien teosten uusi laitos. Saarhelon sijoitusnäkemykset ja kansainvälistä sijoittamista käsittelevät osat tekevät siitä uuden, ja harvoinpa mistään sijoitusasioiden lukemisesta haittaa on, vaikka osa olisikin kertausta.

Ulkomaisissa pörsseissä listattuihin yhtiöihin sijoittaminen on kirjoittajista juuri Saarhelon alaa."

Lue Hämäläisen koko artikkeli tästä.

-- 

Piensijoittaja Riihimäeltä, joka on lukenut aiempiakin kirjojani - marraskuu 2018:

"Vaikka en ole ehtinyt kirjaa (Osakesijoittajan maailmanvalloitus) vielä syvällisemmin tänään selailla ja lukea niin heti voin todeta että hyvältä näyttää. Kirjan rakenne on selkeä ja sisältö todella monipuolinen. Kuten kirjan alussa toteatte niin "tylsää ei tule lukijalla olemaan". Toden totta.

Teos on monipuolinen ja laaja-alainen sekä sijoitusteorioiden että soveltavasta näkökulmasta katsottuna. Se on ammattitaitoisesti ja huolella tehty osoittaen asiantuntemusta ja aihealueen laajaa tuntemusta ja hallintaa.

Kirja on helppolukuinen ja mukaansa tempaava. Kirjan sivujen ulkoasu on hyvä tehden lukemisesta miellyttävää.

Kirja kulukoon lukioiden käsissä."

 

------------------------------

 

Lukijapalautteita Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjasta

 

Kirjan tilaaja, 35-vuotias osakesijoittaja Raumalta, elokuu 2017:

"Kiitos sinulle tiedon ja näkemysten jakamisesta. Teet loistavaa työtä!"

 

Piensijoittajan, eläkkeellä olevan KHT-tilintarkastaja Juhani Juonalan arvio, toukokuu 2017:

Mieleen jääneitä asioita Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan tekstistä:

 • Tuoton arvoitus ratkeaa ostamalla halvalla ja myymällä kalliilla - tai vielä helpommin pitämällä laatuyhtiöitä pitkässä salkussa. Laatuyhtiö tarkoittaa kestävästi kannattavaa yritystä, jonka oman pääoman tuotto on vuodesta toiseen yli 10 % ja joka jakaa säännöllisesti osinkoa.
 • Yllättävää kyllä, Suomessa suuret yhtiöt tuntuvat jatkuvasti pärjäävän selvästi pörssin pieniä yhtiöitä paremmin sekä kannattavuudessa että osaketuotossa.
 • Sijoittaminen on siitä erikoista, että tehty työ ei välttämättä takaa yhtään mitään. Paras tuotto voi tulla niin, että istutaan ja pidetään niitä kaikkein kirkkaimpia helmiä salkussa vuodesta toiseen - ja vuodesta toiseen.
 • Tässä kirjassa salkun kivijalan muodostavat vahvat, vakaasti kannattavat laatuyhtiöt. Niiden ominaispiirteisiin kuuluvat:
 1. Hyvätasoinen ja vakaa kannattavuus, oman pääoman tuotto vähintään 10 prosenttia.
 2. Säännöllinen ja hyvätasoinen osingonmaksuhistoria (osinko mielellään yli 3 %).
 3. Ei liian korkea arvostustaso suhteessa kasvuodotuksiin.
 4. Mielellään hyvä markkina-asema, vähintään satojen miljoonien liikevaihto ja vakaat tai kasvavat markkinat.
 5. Ei näkyvissä toimintaa vaikeuttavaa rakennemuutosta toimialalla tai kilpailuympäristössä.
 • Esimerkkejä Suomessa noteeratuista salkun kivijalkayhtiöistä alkuvuoden 2015 tilanteen valossa voisivat olla Nordea, Sampo, Kone, Metso, Wärtsilä, Nokian Renkaat, Olvi, Raisio, Kesko, Amer Sports, Huhtamäki, Elisa, Nokia, Fortum, Tieto ja UPM.
 • Suomessa suuryhtiöt ovat hyvässä hapessa. Hyväksi kivijalkasijoitukseksi voisi riittää markkina-arvoltaan suurimpiin suomalaisyhtiöiden sijoittava indeksirahasto tai etf.

 

Sijoituskirjailija ja -kommentaattori Jukka Oksaharjun kirja-arvio, elokuu 2016:

Ote:

"Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan eväät nauttinut sijoittaja pääsee mitä todennäköisimmin osalliseksi pitkän aikavälin vaurastumisesta. Elon laskuopilla vaurastuminen erotetaan perustellusti äkkirikastumisesta, josta haaveileminen olisikin käytännössä varmin tapa pettyä osakemarkkinoilla.  Tosin sillä markkinoiminen saattaisi olla myyntivalttina vetoavampi sanavalinta kirjahankkeelle, mutta kuten sanottua, tässä tapauksessa se olisi vastuutonta.

Liki pitäen joka sijoittaja haluaa löytää pörssihelmen. Sellaisen moninkertaistujan, josta legendat kertovat muistelmissaan. Kirjassa käy jo hyvin varhain ilmi, ettei Elon ”pörssihelmeä” tule missään nimessä sotkea pikavoittojen kanssa. Elon filosofiassa sijoitustuotto tulee hyvin arkisesti eli yhtiön harjoittaman menestyksekkään liiketoiminnan kautta – jos se on pitkällä aikavälillä ylipäätään edes kestävästi tullakseen. Tämä lähtökohta on helppo allekirjoittaa.

Lähtökohdasta johtuen Elon kirja tarkastelee pääpainoisesti sijoitustoimintaa periaatteella ”ensin hyvä liiketoiminta, sitten sitä salkkuun huokeaan hintaan”. Silti aivan näin mekaaniseksi ei kirjan kuvaus sijoitustoiminnasta onneksi jää, vaan lukijalle muodostuu realistinen kuva pitkän aikavälin salkunhoidosta. Menestyksen tiellä se edellyttää seurantaa ja hienosäätöä."

Lue Oksaharjun koko arvio tästä.

 

Osakesäästäjä Porista, kesäkuu 2016:

"Olen pitänyt aikaisempaa kirjaasi lähes "käsikirjana", joten haluan ehdottomasti tilata kirjasi ja tutustua uusiin ajatuksiin!"

 

Matkalla Vaurauteen -bloggaajan arvio 25.1.2016

Matkalla Vaurauteen -blogia (matkallavaurauteen.com) ylläpitävä piensijoittaja Mika on tehnyt blogiinsa arvion Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjasta. Kiitos!

Ote:

"Kirjan sanoma vastaa hyvin omaa sijoitusfilosofiaani eli laadukkaisiin yhtiöihin sijoittamista. Sain kirjasta hieman lisävinkkejä omaan osakkeiden valintaprosessiini eli kuinka tunnistan laadukkaan yhtiön. Kirjassa oli paljon hyviä case-esimerkkejä ja se ei ollut mitään tylsää kaavojen ja numeroiden pyöritystä."

Kannattaa tutustua Matkalla Vaurauteen -sivustoon, jossa Mika on mm. avannut oman salkkunsa sisällön ja tuotot selkeästi omassa kohdassaan ylävalikossa. Hänen tekemäänsä kirja-arvosteluun pääset tästä.

 

Piensijoittaja, Proakatemia-opiskelija Martti Lumian arvio 11.1.2016

Martti Lumia arvioi vuonna 2015 edellisen Löydä helmet - vältä kuplat! -kirjan. Nyt hän on arvioinut uuden Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan. Kiitos Martti.

Ote:

"Kirja sisälsi myös enemmän Case-esimerkkejä, jotka auttoivat ymmärtämään muiden esimerkkien ohella termistöä ja miksi markkinat ovat käyttäytyneet milläkin tavalla menneisyydessä. Näin nuorena sijoittajana edellisen kirjan Case-esimerkit eivät olleet niin opettavaisia, koska ne eivät sijoittuneet minun sijoitusurani ajalle. Case-esimerkkien ollessa tuoreita ja niiden tunteminen osittain etukäteen, helpotti asioiden ymmärtämistä

Täysin uutena elementtinä Elo oli saanut loistavat haastattelut kirjaan suomalaisilta sijoituskonkareilta. Tällaiset haastattelut innostavat nuorta sijoittajaa. Haastatteluiden sisältäessä myös heidän salkkunsa sisältöä on helppo huomata yhtäläisyydet, joista on apua tulevaisuuden sijoituksia tehdessä. Löytyi heidän salkuistaan myös itselläni seuraavina sijoituskohteina olevia osakkeita."

Lumian koko arvio on julkaistu Proakatemian esseepankissa. Proakatemia on Tampereen ammattikorkeakoulun liiketalouden suuntautumisvaihtoehto, jossa opiskellaan ensimmäinen vuosi perusopintoja. Sen jälkeen opiskelijat perustavat oman tiimiyrityksen (Efekti) ja tekevät sen kautta projektitöitä itsenäisesti, lisänä seminaarit, kirjat ja lisäkurssit.

 

Pörssisäätiön Kirjanurkka 11.1.2016

Toimittaja Riitta Ekholm esittelee kolme kirjaa, joista yksi on Tuoton arvoitus ratkeaa.

Ote: 

"Jotain jäi sanomatta, totesi sijoituskirjailija, pörssikolumnisti bloggaaja ja yrittäjä Henri Elo toisen sijoituskirjan julkistamistilaisuudessa. Hyvä niin, sillä Löydä helmet- löydä kuplat –kirja sai jatkoa yhtä mukaansatempaavasti kirjoitetulla Tuoton arvoitus ratkeaa -sijoitusoppaalla."

Tutustu koko Kirjanurkan artikkeliin tästä.

Tuoton arvoitus pääsi hyvään seuraan Pörssisäätiön uudessa Kirjanurkka-sarjassa tammikuussa 2016.

Sijoitussivusto Sijoitustieto.fi:n arvio 7.1.2016

Ote Harri Kosken kirjoittamasta arviosta:

"Elon toinen sijoituskirja on yhdistelmä oppikirjamaisuutta sekä kirjoittajan omaa persoonallisuutta.

Alun teorian jälkeen kirja tarkastelee osakesijoittamiseta hyvin elomaisesti yrityksen liiketoiminnallisesta näkökulmasta, kuten kirjan kolmas kappale kuvastaa: 'Osake on pala yritystä'.

Erityisen positiivista kirjassa on lukuisat case -esimerkit, tilastolliset tarkastelut sekä kokeneiden sijoittajien haastattelut. Edellä mainitut tuovat kirjaan hyvin konkretiaa ja persoonaa."

Koko arvio on julkaistu Sijoitustiedon kirjakerho -foorumilla. Lue myös Sijoitustiedon kirjaan ja yrittämiseen liittyvä haastattelu. Kiitos tästäkin!

 

Sijoitussivusto Sijoittaja.fi:n arvio 7.1.2016

Otteita Sami Väänäsen kirjoittamasta arviosta:

"Sijoituskirjailija Henri Elo ilahduttaa suomalaisia sijoittajia uudella kirjallaan. Tuoton arvoitus ratkeaa: Löydä helmet – vältä kuplat! Osa 2 on sopivan kevyttä luettavaa, mutta silti keskittyy olennaisiin ydinasioihin."

"Johdannosta kirja etenee sulavasti ydinasiaan, eli menestyjäyritysten tuntomerkkeihin nyt ja historiassa. Paatuneen huonoryhtisen analyytikon veroista laskentatoimen osaamista kirjan lukeminen ja ymmärtäminen ei kuitenkaan edellytä. Elo kykenee selittämään asiat siten, että tilitoimistossa työskentelemätönkin ne ymmärtää. Esimerkkejä  käytetään paljon, jotka auttavat asian havainnollistamisessa."

Kiitos tästäkin perinpohjaisesta, humoristisestakin arviosta! Lue Samin koko arvio tästä.

 

Piensijoittajan, Ramirentin financial communicatorin, Tomi Lindellin arvio 16.12.2015

Henri Elon Tuoton arvoitus ratkeaa -sijoituskirja (2015) on mielenkiintoinen jatko-osa Elon edelliselle sijoitusteokselle.

Kirjassa Elo käy läpi erityisesti osakesijoittamista, mistä hänelle on muodostunut jo pitkä kokemus. Elo painottaa, että osakesijoituksissa tulisi ymmärtää minkälaiseen liiketoimintaan rahojaan sijoittaa.

Sijoittajan peruskysymyksiä sijoituskohdetta etsiessä pitäisi olla: Mikä on yhtiön liiketoimintamalli? Onko yhtiön liiketoiminta kannattavaa? Onko yhtiöllä kilpailuetua markkinoilla? Mikäli yhtiön liiketoiminta on ymmärrettävää ja yhtiö on kilpailijoitaan kannattavampi, on yhtiö potentiaalinen sijoituskohde.

Kotiläksyjä kannattaa kuitenkin jatkaa ja analysoida yhtiön arvostus osakemarkkinoilla. Elon mukaan hyvästäkään yhtiöstä ei kannata maksaa ylihintaa, koska se laskee potentiaalista tuottoa. Hyvinä arvostusmittareina Elo pitää perinteisiä tunnuslukuja, kuten osinkotuottoa, P/E –lukua ja P/B –lukua.

Osingossa kannattaa myös kiinnittää huomiota osingon kasvuun ja osingonjakosuhteeseen. Hyviksi sijoituskohteiksi on usein osoittautuneet yhtiöt, jotka vuodesta toiseen pystyvät nostamaan absoluuttista osinkoaan.

Kirja sisältää myös erittäin mielenkiintoisia case-esimerkkejä pörssiosakkeista. Ne elävöittävät hienosti tekstiä ja pitävät lukijan mielenkiinnon korkealla. Lisäksi loppuun on koottu kovan luokan sijoittajien näkemyksiä osakesijoittamisesta.

Hyvä sijoituskirja niin aloittelevalle kuin jo hieman kokeneemmalle osakesijoittajalle.

 

Sijoitussivusto Piksun päätoimittajan Kai Nymanin arvio 16.11.2015

Ote arviosta: "Minua voi varmaan sanoa kokeneeksi sijoittajaksi ja epäilin löydänkö tästä kirjasta uutta ja tuoretta. Yllätyin erittäin positiivisesti.

Kirja on kirjoitettu modernilla sujuvalla kielellä ja sitä on helppo lukea. Se sisältää oikeita ihmisten kokemuksia ja paljon värikkäitä esimerkkejä tositapahtumista. Se on kirja, jota on kiva lukea.

"Tuoton arvoitus ratkeaa" on hyvällä ammattitaidolla tehty osake- ja korko- sijoittajan kompakti perusteos, johon on valittu oleellisen tärkeät tiedot painottaen kivasti moderneja instrumentteja ja analyysitapoja. Siinä kerrotaan muun muassa..."

Lue koko arvio tästä.

 

Piensijoittaja Kari Halosen palaute Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjasta 6.11.2015

"Kirja on luettu ja yhdyn kokolailla ajatuksiisi. Käytännönläheinen, nopealukuinen perusopus. Sopii hyvin aloittelevalle peruskirjaksi. Ja vanhemmalle uskonvahvikkeeksi. Caset ovat ytimekkäitä. Kiitos myös Kauppalehden blogeista, jotka tulee luettua."

 

Sijoittamisen erikoislehti Arvopaperin arvio Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjasta 23.10.2015

Ote Mikko Laitilan kirjoittamasta arviosta: "Elon oman kustannusyhtiön julkaisema kirja on hyvä opas etenkin Helsingin pörssissä viihtyvälle osakesijoittajalle, sillä tekijä perkaa osakesijoittamisen aakkosia tutkittujen kotimaisten yritysten kautta ja päätyy piensijoittajan salkunhoidon periaatteisiin. Tulos, kassavirta ja tase tulevat tulkittua esimerkkien säestyksellä."

 

Yksityissijoittaja Mikko Määtän palaute Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjasta 12.10.2015

"Kirjasi luettuani huomaan että meillä on hyvin samanlainen lähestymistapa sijoittamiseen. Hyvä kirja, aloittelijalta voi mennä jotain ohi, mutta toisaalta antaa kokeneemmallekin ajateltavaa. Muutenkin perusasiat on hyvä aika ajoin kerrata."

 

Suomalaisia piensijoittajia pitkään valistaneen, sijoituskonkari ja sijoituskirjailija Kim Lindströmin, arvio Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjasta 6.9.2015

"Elon kirja on maanläheinen ja helppolukuinen, mutta samalla kuitenkin myös monipuolinen ja perusteellinen. Monimutkaisetkin asiat selkiintyvät lukuisten esimerkkien avulla.

Kirjaa voi lämpimästi suositella niille, joilla on jo tuntumaa osakesäästämiseen, mutta jotka haluavat parantaa sijoitusmenestystään laajentamalla tietopohjaansa niistä tekijöistä, jotka viime kädessä ohjaavat yritysmaailman menestyjiä ja pääomamarkkinoiden toimintaa."

 

Kirjailijan, sijoittamiseen erikoistuneen vapaan toimittajan Karo Hämäläisen artikkeli kirjasta Karon pörssiviikko -palstalla Taloustaito.fi:ssä 5.8.2015

Ote Karon artikkelista: "Kirjan parasta ja omaperäisintä antia ovat kohdat, joissa Elo siirtyy oppikirjatotuuksista omiin havaintoihin ja jäljittää teoksen nimen mukaisesti tuoton arvoitusta."

Lue koko artikkeli tästä.

 

Piensijoittajien antamia palautteita Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan tilaamisen yhteydessä, heinäkuu 2015

Moni uuden kirjan tilannut on antanut hyvää palautetta myös edellisestä Löydä helmet - vältä kuplat! -kirjasta. Uusi Tuoton arvoitus ratkeaa -kirja noudattelee tyylillisesti edeltäjänsä linjaa, mutta pyrkii olemaan vielä luettavampi - havainnollinen, tarinallinen ja hyödyllinen lukupaketti.

Piensijoittaja Ylivieskasta:

"Aloittelin sijoitusharrastuksen Helsingin pörssiin noin 5 vuotta sitten. Sain amatöörisijoittajana edellisestä kirjastasi hyviä näkökulmia ja vinkkejä pitkäjänteiseen sijoittamiseen. Mielenkiinnolla luen myös uuden teoksesi."

Piensijoittaja Lohjalta:

"Kiitokset hyvästä kirjasta, olen lukenut aiemman kirjasi kahdesti (kolmas kerta on menossa) ja uskon että toinen kirja ei tee poikkeusta edellisestä."

Piensijoittaja Anu Uusio Hämeenlinnasta:

"Aiemmat kirjasi ovat olleet niin mielenkiintoisia, että mielelläni tilaan uusimman kirjasi."

 

Suomalaisen osakesijoittamisen Grand Old Manin, Erkki Sinkon, antama palaute Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjasta 22.7.2015

"Tuoton arvoitus ratkesi,
epätiedon polku katkesi.
Henri ohjeet antaa,
kansa osingot kotiin kantaa.

Arvoisa tietokirjailija Henri

Luin Tuoton arvoituksen yhdellä istumalla (harpoin muut kuin osakkeet ja rahastot).
Hyödyllinen kirja laajaankin käyttöön. Esimerkiksi lukioiden taloustiedon opetukseen opas sopisi aivan loistavasti.
Tyylistä huokuu ehdoton usko ja luottamus kansankapitalismiin, vaikkei sanaa kertaakaan käytetä.
Suurkiitos!"

 

------------------------------

Lukijapalautteita Löydä helmet - vältä kuplat! -kirjasta (ILM. 2007-2011)

 

Piensijoittaja Martti Lumian arvio kirjasta, syyskuu 2015

Vaikka uusi Tuoton arvoitus ratkeaa -kirja on jo ilmestynyt, myös edellistä Löydä helmet - vältä kuplat! -kirjaa luetaan yhä. Tässä Martti Lumian hyvä ja ytimeen menevä arvio teoksesta, aloittelevan piensijoittajan näkökulmasta oppimishavaintoineen:

"Näin ollen Löydä helmet –vältä kuplat! Tie tuottavaan osakesijoittamiseen olikin loistava teos aloittavalle sijoittajalle, kuten minä, mutta miksei jo hieman kokeneemmallekin sijoittajalle."

Lue koko arvio.

 

Piensijoittaja Anssi Tiittasen antama palaute kirjasta, tammikuu 2014

"Kiitos erinomaisen paljon kirjastasi Löydä helmet - vältä kuplat.

Uskon, että aloittelevana osakesijoittajana olen kirjan avulla onnistunut välttämään joitain pahimpia sudenkuoppia ja muodostamaan tasapainoisemman kuvan osakemarkkinoista."

 

Piensijoittaja Jari Jussilan antama palaute kirjasta, tammikuu 2014

"Kirja oli antoisaa luettavaa ja kerrontatapa oli just sopiva. Mitä näitä muita aihepiirin kirjoja olen lukenut, niin toisinaan on ollut semmoista turhaa selittämistä, mutta siis tässä sitä ei onneksi ollut."

 

Meklari, sijoituskirjailija Jukka Oksaharjun laaja arvio kirjasta Nordnet-blogissa, kesäkuu 2013

"Esitetyn taustan valossa ei ole lainkaan yllättävää, että Elon kirja avaa yritystalouden perusteet havainnollistavalla, kattavalla ja enimmäkseen ymmärrettävällä tavalla. Kirja sisältää paitsi teoriatietoa, myös käytännönläheisiä yritysesimerkkejä, asiasisällöltään ajattomia muistisääntöjä ja faktalaatikoita. Erityisesti viimeksi mainittujen avulla lukijan on helppo palata kirjan keskeisiin teemoihin kertauksen merkeissä."

Oksaharjun koko arvio löytyy hänen blogistaan.

 

Taloustieteen dosentin ja Nokia-analyytikkona työskennelleen Esa Mangelojan kommentti kirjasta, maaliskuu 2013

"Henri, olen lueskellut mielenkiintoista kirjaasi, ja se on todella hyvä sijoittajan tietopaketti! Erityisesti caset piristävät tekstiä ja lisäävät mielenkiintoa huimasti. Uskon että joku suuri suomalainen kustantaja olisi enemmän kuin mielellään kustantanut sen (ja olisit saanut paljon enemmän mediajulkisuutta), mutta omastakin mielestäni omakustantaminen on paljon hauskempaa ja luultavasti myös opettavaista..."

 

Aloittelevan piensijoittajan kommentti kirjasta, joulukuu 2012

"Kiitos antoisasta lukuelämyksestä, jonka on tarjonnut kirjasi Helmet ja kuplat. Hyvin valaiseva teos sijoittamisesta. Seuraavaan painokseen hieman täsmentäisin käsitteiden käyttöä, nyt kokemattomana lukijana oli synonyymien kanssa vaikeuksia, kun niiden käyttö oli hieman kirjavaa (kassavirta & rahavirta; liiketulos & liikevoitto). Kirjan lopussa olevaan hakemistoon liittäisin sivunumerot, nyt on tarjolla vain kappalenumerot ja siten yksittäisen tiedon hakeminen vaatii aika lailla selailua."

 

Tero Luoman kirja-arvostelu 7. uudistetusta painoksesta, marraskuu 2010

"Kuten ensimmäisen arvion yhteydessä totesin, nostan hattua sille, että Elo on julkaissut kirjan omakustanteena. Ylipäätään Eloa voisi luonnehtia nuoreksi konkariksi, sillä nuoreen ikäänsä nähden hän on tuottanut kiitettävän paljon laadukasta tekstiä sijoittamisesta. Odotan siis päivää, jolloin häntä aletaan kutsua sijoittajakonkariksi Kim Lindströmin, Erkki Sinkon ja kumppaneiden tapaan. Selvää on, että nyt ja tulevaisuudessa Henri Elo on halutessaan se henkilö, keneltä kysytään mielipidettä suomalaisesta osakesijoittamisesta, koska harvalla on esittää yhtä laajaa ja analysoitua julkista näkemystä. Erityisesti annan painoarvoa hänen blogilleen, jota voi hyvin tituleerata yhdeksi Suomen parhaimmista talousblogeista. Ei varmastikaan ole helppoa tuottaa näkemykseen ja analyysiin perustuvia laadukkaita tekstejä päivästä toiseen Suomen seuratuimpaan talousmediaan, jossa kirjoitukset ovat vapaita myös kritiikille. Harva uskaltautuu tällaiseen avoimuuteen.

Elon uusi painos ei sinällään tuo paljoa uutta sisältöä, mutta numeroiden päivitys ja näkemys ajankohtaiseen finanssikriisiin ovat kiinnostavia. Itse asiassa kirjan kertaus ei tullut ollenkaan pahitteeksi, koska se auttaa selkiyttämään ajattelua. Omaan ajatteluuni Elon buffetmainen sijoitustyyli ja ajattelutapa istuvat erinomaisesti. Aiemmin totesin, että Elon kirjan lukemista ei voi suositella aivan aloittelijoille vaan se vaatii tiettyä perehtyneisyyttä ja vihkiytymistä asialle. Silti teos on kattava paketti sijoittamiseen, joka tasoltaan sopisi erityisesti kauppakorkea- ja ammattikorkeakoulujen sijoittamisen kurssikirjaksi tai itseoppineille henkilöille, joilla on sekä aikaa että kiinnostusta yritysten perusteellisempaan analysointiin. Analyytikon aluille tämä on varma valinta vaikka pukin konttiin."

Luoman koko arvostelu löytyy hänen blogistaan.

 

Ville Lähdesmäen kirja-arvostelu, Lukeville.net, tammikuu 2010

"Henri Elon omakustanne on mielenkiintoista luettavaa. On avartava kokemus lukea ideologisesti kiihkotonta analyysiä asioista kuten sijoittaminen, omistajanetu tai optiot. Kaikista näistä nimittäin saa kuulla paljon täysin epäasiallista mutu-puhetta harva se päivä.

Kirjan perusteella vaikuttaa siltä, että kirjoittajalla on jalat tukevasti maassa ja arvot kohdallaan. Niin useasti hän muistuttaa myös pörssin vaaroista – it-kuplan puhkeaminen vuosituhannen vaihteessa saa olla useasti ikävänä ja vaarallisena esimerkkinä. Mutta myös osakesijoittamisen onnistumiset saavat osansa: onnellinen hän, joka osasi nähdä ajan merkit ostaessaan Nokian osakkeita kesällä 1996 hintaan 1,53 euroa/kpl ja myydessään ne keväällä 2000 65 eurolla/kpl.

Kirja on rakennettu miellyttävällä tavalla: siinä on sopivassa suhteessa teoriaa, soveltamista, esimerkkitapauksia ja konkreettisia sijoitusneuvoja. Myös kirjaan liittyvät Internet kotisivut ja nettiblogi ovat tutustumisen arvoisia.

Lopuksi yksi Elon esittämä neuvo niille, joille juuri nyt osakesijoittaminen on ajankohtaista: "Yksi strategia toimii aina: hajauta ajallisesti, hajauta eri toimialoille ja sijoita pörssiin vain sen verran rahaa kuin sinulla on varaa menettää. Tutki yrityksiä, älä suhdanteita – yritykset tuottavat voittoa, suhdanteet päänvaivaa!" Hyvä neuvo, aion kokeilla!"

 

KTK, tutkija, yritysanalyytikko Tero Luoman kirja-arvostelu, marraskuu 2009

"Harva kauppatieteiden maisteri kirjoittaa 28-vuotiaana uskottavaa sijoituskirjaa. Sijoitusanalyytikko ja Kauppalehden blogisti Henri Elo on näin tehnyt. Tempun arvoa kasvattaa entisestään se, että Elo julkaisi kirjan omakustanteena. Hän totesi, että suomalaisessa sijoituskirjallisuudessa on hänen kirjansa mentävä aukko. Teos Löydä Helmet - Vältä Kuplat onkin sijoituskirjojen joukossa selvästi omanlaisensa helmi.

Löydä Helmet - Vältä Kuplat on selkeästi yritysanalyytikon kirjoittama kirja. Kirjassa käydään perusteellisesti läpi, miten tilinpäätösanalyysin avulla voidaan arvioida yrityksiä ja tehdä tältä pohjalta perusteltuja sijoituspäätöksiä. Analyysi on selkeästi kirjoitettu ja sen lukeminen auttaisi montaa piensijoittajaa ymmärtämään, mitkä yritysten luvuista ovat keskeisiä ja mihin osakkeiden arvonmääritys perustuu. Ensimmäiseksi sijoituskirjaksi sitä ei voi suositella, koska asioiden omaksuminen edellyttää tiettyä alan tuntemusta ja kirjan ulkoasua ei voi pitää varsinaisesti houkuttelevana, mutta alasta kiinnostuneille se on must read. Sisältö on rautaa, paljon mielenkiintoisia käytännön yritysesimerkkejä ja tietysti hyvän analyysin tapaan kuvioita ja kaavioita. Kirja uppoaa ainakin analyytikon aivoitukseen."

Luoman koko arvostelu löytyy hänen blogistaan.

 

Aki Leppäsen antama palaute, elokuu 2009

"Olen nuori sivutoiminen yrittäjä ja perheenisä Vantaalta. Henrin kirja eksyi ensimmäisen kerran käsiini noin vuosi sitten kirjaston hyllyltä ja oli vieressäni uskollisesti joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Henrin käytönnönläheinen ja maalaisjärkinen kirja on antanut eritääin hyviä vinkkejä osakesijoittamisen peruslainalaisuuksien ymmärtämiseen. Myös Henrin verotukseen liittyvät vinkit ovat olleet tuikitarpeellisia.

Viime aikojen kovien suhdannevaihteluiden vuoksi sijoittajalla on ollut erittäin hedelmällinen maaperä varallisuuden kasvattamiseen. Vielä vuosi sitten en voinut uskoa, että minulla olisi joskus oma osakesalkku (ja näin paljon rahaa säästössä). Tästä iso kiitos kuuluu Henrin kirjalle, joka toimi oikeastaan laukaisijana siihen, että uskalsin lähteä osakekauppaan mukaan.

Suosittelen sijoittamista sekä Henrin erinomaista kirjaa kaikille sukupuoleen ja ikään katsomatta!"

 

Professori Jarmo Leppiniemen antama palaute, toukokuu 2009

Suomen johtaviin kirjanpidon asiantuntijoihin kuuluva KTT prof. Jarmo Leppiniemi totesi Löydä helmet - vältä kuplat! -kirjan olevan hyvin kirjoitettu ja soveltuvan piensijoittajalle. Leppiniemi on Osakesäästäjien Keskusliiton kunniapuheenjohtaja.

 

Jesse Koiviston, Rauma, antama 2-osainen palaute, syyskuu 2008

"Moi, olen 17-vuotias piensijoittaja Länsi-Suomesta. Se mitä olen tähän asti lukenut Löydä helmet - vältä kuplat! -kirjaa, on ollut hyvin mielenkiintoista, ja mielestäni hienosti koottu kirja, mm. case - esimerkit ovat oikein hyvin kirjaa täydentäviä.

Kirja on minullekkin, 17-vuotiaalle "helppo" lukea, termit ovat selkeesti selitetty. Kun olen lukenut kirjasi loppuun asti, olen varmasti entistä viisaampi sijoittaja. Harvoin edes luen kirjoja loppuun, mutta luulen että tämän luen. :-D

Moi, sain kirjasi luettua, vieläpä yllättävän nopeasti (kuten jo kerroin, en ole kokenut kirjojen lukija). Mielenkiinto säilyi koko kirjan lukemisen ajan, ja nyt on entistä parempi fiilis sijoittajana, tuntuu että osaan nyt keskittyä oikeisiin asioihin ja lukuihin yritystä/osaketta analysoidessani.

Tilasin jopa vuosikertomuspalvelusta tiettyjen yhtiöiden vuosikertomuksia saadakseni laajemman kuvan yhtiöstä ja käytän hyväkseni kirjastasi oppimaani tapaa analysoida mm. tilinpäätöksiä.

 

Thomas Rosqvistin antama palaute, elokuu 2008

"Missä vaiheessa meidän tavallisten kuluttajien rahapolitiikka meni pieleen?

Olen lopputyöni vaiheilla oleva teekkari Åbo Akademista. Luin hiljattain teoksesi "Löydä helmet - vältä kuplat!" ja pidin kirjaa todella hyvänä oppaana. Kirja itse asiassa tutustutti minut sijoittamiseen ja säästämiseen. Käytän nykyään paljon aikaa eri sijoitusmenetelmien ja kirjallisuuksien opiskelemiseen.

Kirjoitit esipuheessasi, että yhteiskunta tarvitsee yhä enemmän sijoittamiseen ja yritystalouteen liittyvää tietoa, sillä tämä tieto toimii usein hyvinvointiyhteiskuntamme peruspilarina. Olen vasta luettuani kirjasi huomannut saman asian ja ihmettelin, miksi olen oppinut tämän näin myöhään. Nukuinko koulunpenkillä vai puuttuuko koulutusjärjestelmästämme jokin pieni yksityiskohta? Kyse on ehkä enemmän ajattelutavasta kuin varsinaisesta toteutuksesta."

 

Suomen Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sirkka-Liisa Roine

Roine antoi Osakesäästäjien Keskusliiton "Viisas Raha" -lehdessä 5/2008 neljä kirjasuositusta piensijoittajalle. Yksi niistä oli "Löydä helmet - vältä kuplat! Tie tuottavaan osakesijoittamiseen".

 

Kokeneen sijoittajan ja laajan kirjoituskokemuksen omaavan nimimerkki Vanhanaikaisen blogi-/kirja-arvio

Huom. Arvio on julkaistu Vanhanaikaisen blogissa 10.5.2007. Nimimerkki Vanhanaikainen on ollut jo 8 vuoden ajan yksi sijoituspiirien tunnetuimmista keskustelijoista ja hän ei siksi halua nimeään julkaistavan.

"Elämme niin kiireistä aikaa, että kirja "Löydä helmet - vältä kuplat!" pitää arvioida jo ennen sen lukemista, ja ko. bloginkin 80 päivässä osakesijoittajaksi ollessa vasta päättymässä (=kirjoitin tämän aikoja sitten ja se ilmestyy ajastuksella). Toisaalta tämä lisää vuorovaikutteisuutta.

Voin tässä vaiheessa kertoa, että minulla on sijoittamisen lisäksi kokemusta myös kirjoittamisesta, ja aivan kaikki kokemus ei ole peräisin tästä blogista eikä edes miltään nimimerkiltä.

Sekä sijoittamisessa että kirjoittamisessa oma pää on jopa tärkeämpi kuin pääoma, tosin kirjoittamisessa tarvitaan pääomaakin, henkistä kapitaalia. Mutta oma pää on hyvä pitää. Kuluneen sanonnan mukaan koirat haukkuvat ja karavaani kulkee. Suuri osa lukijoista, esim. minä, ei ole pahemmin kommentoinut blogia. Jos ei ole moitittavaa, ollaan hiljaa… Lukijoita blogilla on alusta asti ollut ilmeisen paljon. Sama toistuu varmasti kirjan osalta.

Sijoittamisesta on toki kirjoitettu jo suomeksikin runsaasti. Henri Elo on mielestäni onnistunut hyvin tavoittamaan tuoreen ilmaisun ja näkökulman taloushallinnon käsitteisiin, jotka eivät ole aivan uusia eivätkä aina edes ratkiriemukkaitakaan. Hyvä esim. on ote päivältä 29. Näin kirjoittaa Henri:

"Käyttöpääoma on vähän kuin ihmiselle jääkaapin ruuat. Ruokiin lisätään vielä tehdystä työstä vielä maksamatta oleva palkka ja vähennetään maksamattomat laskut, jotka odottavat keittiön pöydällä. Leikillisesti voidaankin sanoa: osta kaappiin vain sen verran kuin syöt, pyydä palkkasi nopeasti ja mielellään etukäteen, maksa laskusi vasta eräpäivänä. Vapautuvalla pääomalla voit tehdä vaikka lomamatkan.

Tehokkaasta pääomankäytöstä on tullut viime vuosina talousjohtamisen trendi, johon törmää tuloskatsauksia lukiessa tuon tuosta. Muun muassa konttilukkeja ja terminaalitraktoreita valmistava Cargotec on aiemmin maininnut käyttöpääoman kiertonopeuden kasvattamisen yhtenä kolmesta pitkän aikavälin taloudellisesta tavoitteestaan."

Ensin on mainio esim. jokapäiväisestä elämästä ja sitten case liike-elämästä, jollaisia muutoinkin on blogissa päivittäin käytetty. Kauppatieteitten suosimalla tavalla käyttää runsaasti esimerkkejä yritysmaailmasta on tosin varjopuolensa.

On nimittäin niin, että eräitten firmojen vaiheisiin vuosikymmenten perspektiivissä perehtyneenä voin vakuuttaa, että jokaisesta casesta voisi (ja ehkä pitäisikin tehdä) oma tutkimuksensa, oma kirjansa. Tilinpäätösten numeroitten takana on aina maantieteellinen ympäristönsä ja oman aikansa kapea näkökulma. Lisäksi mukana on esim. inhimillinen puoli. Montakohan möhläystä firmoissa on tehty, kun johtaja A on päättänyt näyttää kykynsä ja johtaja B on yhtä lujasti päättänyt palauttaa A:n maanpinnalle, tavallisten kuolevaisten joukkoon - ja pois pääjohtajapelistä.

Erityisen ilahtunut olin kirjoittajan kyvystä sijoittaa oma kirjansa osaksi laajaa kokonaisuutta. Itsensä arvioiminen on vaativa tehtävä!

"Kuten sijoituskirjoihin yleensä, niin myös tähän kirjaan/blogiin vaikuttaa faktatiedon ohella kirjoittajan omat näkemykset. Ne korostuvat varsinkin tällä viimeisellä etapilla, koska sijoittajan verta ei punnita oppikirjojen äärellä. Sijoittajan veri mitataan paikassa, jossa järki ja tunteet ovat ristitulessa - mutta jossa vain raha määrää voittajat ja häviäjät… …Sijoittaja on loppujen lopuksi päätöstensä kanssa yksin; kaikki antavat vinkkejä, mutta kukaan ei ota vastuuta." (Päivä 75)

Henri Elon blogikirja pitää mielestäni asettaa myös siihen kontekstiin, että suom. talousmediat, mm. KL, tarjoavat netissä yleisölle ilmaiseksi laajaa ja laadukasta informaatiota. Ko. tapauksessa informaatiota paransi kirjoittajan valmius antaa asiallisiin kysymyksiin ja kommentteihin hyvinkin laajoja vastauksia..."

 

Ote osakevälittäjä eQ Pankin asiakaslehti Meklari 1/2007:n blogiarviosta, koonnut Jaakko Isoniemi (blogissa kirjan sisältö on varsinaista kirjaa suppeampana)

"Arkiaamuisin ilmestyvät kirjoitukset ovat täynnä faktaa osakesijoittamisen maailmasta. Ne toimivat mainiosti valistavina tai vähintäänkin muistia verestävinä tietopaketteina... Elon huvittavasta tyylistä huolimatta sivu on mitä mainiointa seurattavaa aamukahville. Olisihan se mukavaa kuluttaa ensi kesänä 80 päivää Jules Vernen luoman Phileas Foggin jalanjäljissä."

Osakesäästäjien Keskusliiton toiminnanjohtajan, ammattisijoittaja Tomi Salon antama palaute kirjasta (Salo tutustui kirjaan myös käsikirjoitusvaiheessa):

"Kirjan ulkoasu on siisti, selkeä ja sopivasti jaoteltu, vaikkapa pitkäaikaissijoittajan iltalukemistoksi, pala ja aihe kerrallaan. Vaikka luinkin käsikirjoituksen kahteen kertaan, on kirjan muoto ja jaottelu erilainen itse lukemistapahtumaa ajatellen. Kirjan teksti ja kirjoitustyyli puhuttelevat lukijaa ja opastus etenee mielenkiintoisesti - olematta kuitenkaan liikaa oppikirjamainen. Uskon kirjasi kuuluvan klassikoiksi muodostuneiden Saarion ja Lindströmin kirjojen joukkoon, samalle viivalle!"

 

Ote Talouselämä-lehden kirja-arvostelusta 15.6.2007, kirjoittanut Mirva Heiskanen

"Elon kirjoittama osakesijoittajan opas on hyvä kirja. Se esittelee sijoittajan tärkeimmät työkalut. Kirja selittää miten pörssi toimii ja miten osake saa hintansa. Kirja on erityisen hyvä sijoitusopas siksi, että Elo selittää useimmat ohjeensa perinpohjin esimerkkien avulla. Parasta on, että esimerkit ovat tästä päivästä tai aivan lähihistoriasta - kirja on opettavaisuuden lisäksi mielenkiintoinen."

Voit tutustua koko arvosteluun Talouselämä-lehden verkkosivuilla.