Ajankohtaista

2.3.2020 - Laaja korona-analyysi SalkunRakentajassa

Vuoden 2020 ensimmäinen pörssikirjoitukseni ja samalla laaja analyysi koronatilanteesta sijoittajan kannalta katsottuna löytyy nyt sijoitusmedia SalkunRakentajasta.

Tarjoamme samalla Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan edulliseen hintaan. Tarjous ja ale-koodi jutun lopussa.

Lue juttu tästä!

Henri Elo: Korona on iso mahdollisuus omistajalle

26.1.2020

Hyvää alkanutta sijoitusvuotta vielä kerran!

Maailmantaloudessa on jälleen epävarmuutta mm. koronaviruksen ja Lähi-idän poliittisen tilanteen vuoksi. Osakesijoittamisen perusprinsiipit säilyvät silti ennallaan. Sijoittaja omistaa palasen yritystä, joka tekee hänelle joka päivä kassavirtaa. 

Toki osalla yrityksistä on välillä vaikeaa ja siksi salkun perusrunko kannattaa rakentaa terveistä eri toimialojen yrityksistä. Tämä yritystalouden terveyden ja osaketuoton korrelaatio (positiivinen riippuvuus) on avattu sanallisesti ja osoitettu empiirisin tarkasteluin yhtä lailla Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjassa (pääluvut 4 ja 5) kuin Osakesijoittajan maailmanvalloituksessa (pääluku 5: Sijoituskohteen valinta).

--

Taloustaito 1/2020

Veronmaksajain Keskusliiton Taloustaito-lehti teki vuoden 2020 ensimmäiseen numeroonsa (22.1.2020) laajan tietopaketin uudesta, piensijoittajalle tarjolle tulleesta tärkeästä osakesäästötilistä. Toimittaja Ulla Simola pyysi juttukokonaisuuteen haastatteluani.

Yllä on ote haastattelusta, johon olen laatikoinut mielestäni erään huomionarvoisimmista seikoista. Eli koska osakesäästötilin sisällä kauppoja voi tehdä verotta, sijoittajan on tärkeä huolehtia siitä, ettei hän myy salkustaan niitä parhaita yhtiöitä niin, että salkun pohjalle jäävät vain ne "toivotaan, toivotaan" -tapaukset. Näiden ns. ikuisten käänneyhtiöiden osaketuotto (arvonnousu + osinko) on tyypillisesti heikkoa, vaikka jokin niistä sillöin tällöin kääntyisikin.

Laadukkaan yhtiön tunnistaa säännöllisestä, mahdollisesti kasvavasta osingosta sekä vähintään tyydyttävästä kannattavuudesta (oman pääoman tuotto > 10 %) ja vakavaraisuudesta (omavaraisuusaste > 35 %). Lisää kirjoissa.

--

Myös oululainen kasvava sijoitusmedia SalkunRakentaja teki haastattelun 15.1.2020. SalkunRakentajan juttuun pääset tästä.

--

UUDET HINNAT JA UUSI TARJOUS

Tuoton arvoituksen hinta on laskettu 30 -> 25 euroon (sis. alv ja postitus), samoin yhdistelmätilauksen (Osakesijoittaja + Tuoton arvoitus) hinta on laskettu 62 -> 55 euroon.

Tämän lisäksi ale-koodilla "ALE2020" saat ylimääräisen -10 % alennuksen kaikista verkkokauppamme sijoituskirja- ja tekstiililahjatuotteista.

Toimitus veloituksetta muutamassa päivässä. Tilaa tästä.

31.12.2019

Iso vuodenvaihde piensijoittajalle - Hyvää sijoitusvuotta 2020!

Upea, kaikille avoin retkeilyalue Porkkalanniemi marraskuussa 2019. Kuva: Henri Elo

Upea, kaikille avoin retkeilyalue Porkkalanniemi marraskuussa 2019. Kuva: Henri Elo

 

Vuosi 2019 jää piensijoittamisen historiaan monella tavalla. Tämä on vuosi, kun Rinteen hallitus hyväksyi edellisen Sipilän hallituksen lakiehdotukset uudesta osakesäästötilistä.

Osakesäästötilit tulevat piensijoittajan saataville 1.1.2020 alkaen ja palveluntarjoajat tarjoavat niitä jo nyt. Yhä useampi palveluntarjoaja liittyy joukkoon ensi vuoden puolella.

Kyseessä on todella iso askel suomalaiselle kansankapitalismille.

Kyseessä on samalla sijoitusmuoto muiden joukossa. Iso asia osakesäästötili on siksi, että nyt se pieninkin sijoittaja voi sijoittaa samalla verokehyksellä pitkäjänteisesti kuin isot sijoittajat ja rahastot ovat saaneet tehdä niin pitkään kuin minä muistan.

Enää piensijoittaja ei automaattisesti maksa suursijoittajan tai instituution veroja vuosi vuodelta. Vero menee vasta lopuksi, kun osakesäästötililtä nostetaan rahaa. Näin sen kuuluukin mennä.

Kokosin vuoden vaihtumisen ja uuden osakesäästötilin kunniaksi verotukseen liittyviä kirjoituksiani Kauppalehden blogissa vuosien varrelta. Olen kirjoittanut myös painettuun Kauppalehteen (Vip) samaisesta teemasta mm. 17.3.2008 otsikoilla Suora osakesijoitus jää hännille verotuksessa ja Räikeä neutraliteettiongelma.

Täytyy muistaa, että isoimman työn asiantilan korjaamiseksi ovat tehneet Suomen hallitus, eduskunta, valtiovarainministeriö sekä piensijoittajan etua puolustaneet järjestöt ja muut tahot, kuten Suomen Osakesäästäjät ja Pörssisäätiö.

--

Kauppalehden blogeja teemasta 2007-2019:

13.3.2007 Osinkoverotus maailman kireimpiä (www)

15.11.2007 Piensijoittajan verotus maailman raskaimpia (www)

17.8.2009 Myös osinkoverotus saattaa uudistua (www)

25.9.2017 Suomi tarvitsee osakesäästötilit (www)

10.9.2018 Osakesäästötili on iso askel kansankapitalismille (www)

25.11.2019 Osakesäästötili parantaa piensijoittajan tasa-arvoa (www)

--

Hyvää uutta vuotta 2020 Sinulle ja kiitos lukemisesta 2019!

yst. Henri

--

MAINOS - TARJOUKSEMME JATKUU!

Ale-koodilla "joulu15" ylimääräinen -15 % alennus Sinulle. Alennus koskee paitsi sijoituskirjoja, kuten Osakesijoittajan maailmanvalloitus, myös Jokipiin Pellavan kotimaisia tekstiililahjapakkauksia.

Toimitus veloituksetta muutamassa päivässä.

Tilaa täältä ja syötä ale-koodi "joulu15": https://holvi.com/shop/kivaatekemista/

4.12.2019

Olipa hieno saada tänään pitkästä aikaa palautetta aiemmasta Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjasta, jonka saatavuus on myös hyvä!

"Kiitos Henri hyvästä kirjasta. Useita ohjeita ja ajatuksia olen vuosien aikana hyödyntänyt yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Usein olen palannut kirjan sivuille."

Nyt joululahjapulmista ainakin 1 helppoon ratkaisuun! Ale-koodilla "joulu15" ylimääräinen -15 % alennus Sinulle. Alennus koskee paitsi sijoituskirjoja myös Jokipiin Pellavan kotimaisia tekstiililahjapakkauksia.

Toimitus veloituksetta muutamassa päivässä Postin tai Matkahuollon kautta.

Tilaus täältä, syötä ale-koodi "joulu15": https://holvi.com/shop/kivaatekemista/

Lukijapalautteita: http://www.helmetkuplat.com/lukijapalaute

13.11.2019

Joulutoimitukset toimivat täydellä teholla.

Tilaa kiintoisa, jännä ja samalla hyödykäs sijoituskirja itselle tai lahjaksi. Paljon ennen julkaisematonta tietoa, kuten sijoittajahaastatteluja ja Jarin (kanssakirjoittaja Jari Saarhelo) kokemuksia maailmalta.

Huolimatta Postin lakosta pystymme toimittamaan Matkahuollon kautta lähetysseurannalla Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjoja tai kirjayhdistelmiä "Osakesijoittajan maailman valloitus + Tuoton arvoitus ratkeaa" nopeasti.

Viimeksi tänään aamulla lähti (eilen iltapäivällä tilattu) yhdistelmätoimitus asiakkaalle lähetysseurannalla. Asiakas saa tällöin sähköpostilla seurantakoodin, jolla hän voi halutessaan seurata lähetystä. Tuotteen saapuessa lähistön toimipisteeseen hän saa tekstarin.

Kätevimmin tilaat Holvin verkkokaupastamme. Muista ale-koodi ALE2019 , niin saat ylimääräisen 5 % alennuksen tarjoushinnoista. Toimituskuluja emme veloita sinulta.

Tilaa täältä: www

 

Kuva Kreetan lomareissulta (Chrysoskalítissan luostari) muutaman viikon takaa. Henri Elo

Kuva kreetan lomareissulta (Chrysoskalítissan luostari) muutaman viikon takaa. Henri Elo

12.9.2019

Osallistu rahastokyselyyn!

Keskeisiä tiivistyksiä Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjasta on kelpuutettu rahastoyhtiö Dividend Housen tuottamaan rahasto-oppaaseen (pdf), joka on kaikkien niiden luettavissa, jotka osallistuvat Dividend Housen ja Taloustaidon toteuttamaan rahastokyselyyn ma 16.9. klo 24 mennessä.

Rahasto-oppaassa on myös Dividend Housen toteuttamaa hyödyllistä rahastoihin painottuvaa sisältöä.

Kirjassa on moninverroin enemmän tietoa ja kiintoisia caseja kuin oppaassa, ja oppaan lopussa on ohjeet halukkaille kirjan tilaukseen etuhintaan.

Pääset selkeään ja nopeaan 2-sivuiseen monivalinta-rahastokyselyyn tästä. Kiitos osallistumisesta!

Rahastokyselyn tulokset julkaistaan Taloustaidon numerossa 10/2019 (ilm. 6.11.) ja Taloustaiden verkkosivuilla.

Rahastokysely – Taloustaito & Dividend House

27.6.2019

Dividendhouse.com

Kuva: Dividendhouse.com

Suomalainen rahastoyhtiö Dividend House toteuttaa yhteistyössä Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjan kanssa juttusarjan, joka pohjautuu kirjaan ja jonka tavoitteena on antaa sijoittajalle - onpa kyseessä osake- tai rahastosijoittaja - eväitä hyvään, mielekkääseen sijoittamiseen.

Dividend Housen salkunhoitajan Antti Lahtisen kysyessä kommenttiani, totesin että sijoittamisen perustietämys - tieto ja ymmärrys siitä, mistä osaketuotto syntyy ja on peräisin - parantaa sijoittajan unen laatua. Tuotto on peräisin yrityksen liiketoiminnasta.

Tätä katsoo katsoo sijoittajalegenda Warren Buffett, tätä katsoo Dividend House, tätä katsotaan myös kirjassa.

Kun sijoittaja - tai salkunhoitaja (!) - pysyy suunnitelmassaan ja huolehtii salkkunsa osakkeiden eli yhtiöiden terveydestä ja kilpailukyvystä, sijoittaminen saa perustan, jonka pohjalle on hyvä rakentaa. Huolehtiminen tarkoittaa tässä ennen kaikkea osakevalintoja.

Parhaassa tapauksessa hyvä sijoituskirja on myös viihdyttävä.

--

Seuraa Dividend Housen sarjaa, jaksot 1 ja 2:

Osa I – tavoitteet ja pitkäjänteisyys

Osa II – Riskit, hajauttaminen ja sijoitussuunnitelma

Osa III - Sijoittaminen Suomen ulkopuolelle (julkaistu 17.7.)

--

Samalla sinulla on mahdollisuus tilata Osakesijoittajan maailmanvalloitus etuhintaan! Ohjeet Dividend Housen artikkeleissa.

Henri Elo

6.5.2019

Saimme tuoreen hienon palautteen Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjasta oululaiselta kirjailijalta ja osakesäästäjältä Kaisa Kerviseltä.

Kiitos vielä Kaisa! Palaute löytyy täältä.

Haastattelin Kaisaa hänen omista sijoitusperiaatteistaan, kokemuksistaan ja matkastaan sijoittajana aiemmassa Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjassani.

--

Uusi tarjous!

Toimme Kaisan palautteen innoittamana saataville uuden edullisen kesätarjouksen!

Nyt "Osakesijoittajan maailmanvalloitus" + "Tuoton arvoitus ratkeaa" -kirjat yhteishintaan 50 euroa ale-koodilla "paketti50", ei muita kuluja. Alv ja toimitus Matkahuollon toimipisteverkoston kautta sisältyvät hintaan.

Vinkki! Jos olet lukenut jo toisen, voit antaa sen vaikka lahjaksi. 

Suora linkki yhteistilaukseen verkkokaupassamme - muista alennuskoodi "paketti50"

Aurinkoa kevääseen! :)

24.1.2019

Hyvää alkanutta vuotta 2019!

Niin se vuosi vierii jo täyttä päätä eteenpäin ja uusi tarjous lanseerataan nyt. Kaikki sijoituskirja-kombinaatiot verkkokaupastamme tarjoushinnoista -5 % alennuskoodilla: ALE2019

-5 % extra-tarjous vain täällä, muista syöttää alennuskoodi: https://holvi.com/shop/kivaatekemista/

Laita tilaukseen myös puh.nro, niin lähetys tulee Matkahuollon toimipisteverkoston kautta seurantakoodilla. ALE-hintoihin sisältyvät lähetyskulut ja alv, eli ei lisäkuluja Sinulle. Kannattaa vähentää verotuksessa tulonhankkimiskuluna.

Uuden Osakesijoittajan maailmanvalloituksen laajaan sisältöön case-esimerkkeineen ja haastatteluineen voit tutustua tästä.

15.11.2018

Nyt tapahtuu!

Osakesijoittajan maailmanvalloitus on saatavana useassa eri kanavassa, esimerkkeinä tämän sivuston tilauslomake, kätevä verkkokauppamme sekä Suomalaisen Kirjakaupan myymälät todella kattavasti ympäri Suomen, aivan pienimpiä Suomalaisia lukuun ottamatta.

Kaikki kirjaan tutustuneet, joilta olemme saaneet kanssakirjoittani Jari Saarhelon kanssa palautetta, ovat pitäneet sisältöä kiinnostavana. Kirjaa on todella luettu ja se on hienoa! Niin on tarkoituskin! :)

Olemme saaneet positiivista palautetta mm. kirjailija Karo Hämäläiseltä, toimittaja Mikko Jylhältä, yksityissijoittaja Pasi Turkulaiselta sekä kirjaan jo etukäteen tutustuneelta Osakesäästäjien Keskusliiton pitkäaikaiselta toiminnanjohtajalta (2006-2012), yksityissijoittaja Tomi Salolta.

--

Yksityissijoittaja ja sijoittajasuhdetehtävissä toiminut Tomi Lindell on innostunut twiittailemaan kirjasta aktiivisesti. Tomin twiitteihin voit tutustua Twitterissä @Linde_To -hashtagia seuraamalla. Kiitos Tomi!

Tomi Lindell (@Linde_To) twiittailee Osakesijoittajan maailmanvalloituksesta

Tomi Lindell (@Linde_To) twiittailee Osakesijoittajan maailmanvalloituksesta.

--

Saimme kunnian vierailla Jarin kanssa mm. sijoittamiseen erikoistuneen toimittaja Mikko Jylhän vieraan Yle Puheen Pörssipäivässä tiistaina 13.11.2018. Lähetys on kuunneltavissa täällä.

Vierailu Ylellä toimittaja Mikko Jylhän vieraana 13.11.2018, oikealta Jari, Mikko ja allekirjoittanut.

Vierailu Ylellä toimittaja Mikko Jylhän vieraana 13.11.2018, oikealta Jari, Mikko ja allekirjoittanut

--

Tällä viikolla vierailimme Jarin kanssa myös Keski-Uudenmaan Osakesäästäjien tilaisuudessa Järvenpäässä, isäntinä Keijo Loisti ja edellä mainittu Pasi Turkulainen.

Osannotto ja osallistuminen keskusteluun oli aktiivista ja varsinkin Jarin kokemukset kansainvälisestä sijoittamisesta herättivät mielenkiintoa!

Lopuksi yhteiskuva kustannustoimittajamme Liisa Poikolaisen kanssa Alma-talolta viime viikolta.

Tämän tiimin (oikealta Jari, Liisa, Henri) lisäksi kirjan sisältöön ja editointiin antoivat tärkeän panoksensa Taru Tarvainen (taittaja) ja Juha Kalliolahti (kannen suunnittelu).

Tämän tiimin (oikealta Jari, Liisa, Henri) lisäksi kirjan sisältöön ja editointiin antoivat tärkeän panoksensa Taru Tarvainen (taittaja) ja Juha Kalliolahti (kannen suunnittelu).


« Edelliset 10   Seuraavat 10 »