Ajankohtaista

20.8.2020 Uusia juttuja SalkunRakentajassa - suositut tarjoukset kirjoissa!

Suomalainen luonto - melkein kuin taidetta? Heinäkuinen maisema Oulujärveltä. :) Kuva: Henri Elo

Suomalainen luonto - melkein kuin taidetta? Heinäkuinen maisema Oulujärveltä. :) Kuva: Henri Elo

Kesä on lopuillaan, mutta hienot kesäkelit jatkuvat ainakin Etelä-Suomessa.

Jos sijoitusjuttuni kiinnostavat, niin alkuvuoden ja kesän ajalta kirjoituksiani löytyy SalkunRakentaja -verkkolehdestä.

Kuukauden osake -valinnat ovat pärjänneet keskimäärin hyvin, vaikka eivät varsinaisia sijoitusuosituksia olekaan - varsinkaan lyhyellä aikavälillä. Tarkoitan pärjäämisellä liiketoiminnan ja osakekurssin kehitystä. Liiketoiminnan kehitys on toki aina suhteutettava maksettuun hintaan eli arvostustasoon.

Pääset SalkunRakantajan artikkeleihini tästä. (Huom. Itse kirjoitetut jutut haastattelujuttujen jälkeen)

--

Tällä hetkellä (20.8.2020) tuorein juttu SalkunRakentajassa on 1. osa uudesta sarjasta Miten ansaita rahaa osakemarkkinoilla. Kirjoitus käsittelee osinkoa ja jutussa on viitattu myös Sijoittaja.fi -palvelun tunnuslukuihin.

Perusprinsiippien palauttaminen mieleen (itse kullekin) on tärkeää myös siksi, että Suomessa on paljon uusia sijoittajia mm. osakesäästötilin myötä.

Tiesitkö muuten, että SalkunRakentaja ja Sijoittaja.fi ovat molemmat (lähtöisin) Oulusta, ja myös tämän uutisen järvimaisema-kuva on samalta suunnalta, kauniin Oulujärven rannalta Vaalasta. :)

--

Edulliset kirjatarjoukset jatkuvat täällä. Käytä alekoodia "ALE2020", niin saat 10 % extra-alennuksen tarjoushinnoista. Hintoihin sisältyy alv ja toimitus.

28.5.2020 - Op.media teki jutun ja kysyi näkemykset!

Op.media teki haastattelun ja noteerasi myös sijoituskirjat. Kuva: Op.media

Op.media teki haastattelun ja noteerasi myös sijoituskirjat. Kuva: Op.media

--

OP Ryhmän oma viestintäpalvelu Op.media kysyi kuulumiset ja näkemykset sijoitusrintamalta sekä poimi juttuunsa myös pari rahanarvoista sijoitusprinsiippiä! :)

Kiitos Olli Manninen haastattelusta.

OP:n juttuun "Sijoittaja, älä panikoi koronakriisin vuoksi" ja näkemyksiini pääset tästä. Juttu on julkaistu 20.5. ja kommentit ovat siksi tuoreita.

--

OP Ryhmään liittyy sekin, että OP Helsingin Premium ja Private onlinen johtaja Olavi Kurola antoi vastikään hyvää palautetta uusimmasta kirjastani Osakesijoittajan maailmanvalloitus, jossa kanssakirjoittajana kokenut sijoittaja, DI Jari Saarhelo.

Kiitos Olavi! Kirjan lukijapalautteisiin pääset tästä.

--

Muistathan -10 % extra-tarjouksen ale-koodilla "ALE2020" verkkokaupassamme, kun mietit viihdyttävää ja samalla rahanarvoista kesälukemista.

Aurinkoa kesään! :)

8.4.2020 - Uusi artikkeleita ja alennettuja hintoja kirjoissa!

Osinkokausi käy kuumimmillaan - tai sen pitäisi käydä.

Monet pörssiyhtiöt pyrkivät järjestämään yhtiökokouksensa poikkeusjärjestelyin koronatilanteen vuoksi - siten, että osallistumista paikan päällä ei suositella. Osa yhtiöistä viivästyttää yhtiökokousta ja siten osingonjakoa.

Osinkojen jakaminen on todella tärkeää erityisesti taloudellisen aktiviteetin kannalta. Toki yhtiön on oltava taloudellisesti terve, jotta osingonmaksu on mielekestä ja järkevää.

Kirjoitin teemasta SalkunRakentajaan 4.4.

Samoin löytyy analyysijuttu elintarvikeyhtiöistä otsikolla "Koronakriisi nosti pörssin elintarvikehylkiöt suosta" 30.3.

Tilaa Tuoton arvoitus + Osakesijoittajan maailmanvalloitus kätevästi pakettina!

Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan perushinta on laskettu 20 euroon, sis. alv ja postikulut.

Paketin "Tuoton arvoitus + uusi Osakesijoittajan maailmanvalloitus" perushinta on puolestaan laskettu 50 euroon.

Verkkokauppaan pääset tästä. Ale-koodilla "ALE2020" saat -10 % erikoisalennuksen.

20.3.2020 - Uusi artikkeli koronakriisistä sijoittajan kannalta - ja kirjatarjouksia!

Kirjoitin tuoreen analyysiartikkelin koronakriisistä sijoittajan kannalta katsottuna sijoitusmedia SalkunRakentajaan ostikolla "Koronakriisi kysyy omistajan hermoja – vanha kansa oli viisas".

Vanha kansa, konkarit, shortit, osakkeet.

Voit lukea sen tästä.

--

Artikkelin lopusta löydät myös uudet erinomaiset kirjatarjoukset Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjasta sekä "Tuoton arvoitus + Osakesijoittajan maailmanvalloitus" -paketista. Ale-koodi näissä "Salkunrakentaja2020" ja tilaus Holvin verkkokaupastamme täältä.

Osakesijoittajan maailmanvalloituksen yksittäistilaukselle emme voi antaa yhtä isoa alennusta, koska ostamme kirjat ulkopuoliselta kustantajalta (Alma Talent) niin kuin mikä tahansa kirjakauppa.

Kaikissa verkkokaupan tuotteissa pätee kuitenkin -10 % alennus ale-koodilla "ALE2020".

Aurinkoista viikonlopppua ja maaliskuun jatkoa!

Henri

2.3.2020 - Laaja korona-analyysi SalkunRakentajassa

Vuoden 2020 ensimmäinen pörssikirjoitukseni ja samalla laaja analyysi koronatilanteesta sijoittajan kannalta katsottuna löytyy nyt sijoitusmedia SalkunRakentajasta.

Tarjoamme samalla Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjan edulliseen hintaan. Tarjous ja ale-koodi jutun lopussa.

Lue juttu tästä!

Henri Elo: Korona on iso mahdollisuus omistajalle

26.1.2020

Hyvää alkanutta sijoitusvuotta vielä kerran!

Maailmantaloudessa on jälleen epävarmuutta mm. koronaviruksen ja Lähi-idän poliittisen tilanteen vuoksi. Osakesijoittamisen perusprinsiipit säilyvät silti ennallaan. Sijoittaja omistaa palasen yritystä, joka tekee hänelle joka päivä kassavirtaa. 

Toki osalla yrityksistä on välillä vaikeaa ja siksi salkun perusrunko kannattaa rakentaa terveistä eri toimialojen yrityksistä. Tämä yritystalouden terveyden ja osaketuoton korrelaatio (positiivinen riippuvuus) on avattu sanallisesti ja osoitettu empiirisin tarkasteluin yhtä lailla Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjassa (pääluvut 4 ja 5) kuin Osakesijoittajan maailmanvalloituksessa (pääluku 5: Sijoituskohteen valinta).

--

Taloustaito 1/2020

Veronmaksajain Keskusliiton Taloustaito-lehti teki vuoden 2020 ensimmäiseen numeroonsa (22.1.2020) laajan tietopaketin uudesta, piensijoittajalle tarjolle tulleesta tärkeästä osakesäästötilistä. Toimittaja Ulla Simola pyysi juttukokonaisuuteen haastatteluani.

Yllä on ote haastattelusta, johon olen laatikoinut mielestäni erään huomionarvoisimmista seikoista. Eli koska osakesäästötilin sisällä kauppoja voi tehdä verotta, sijoittajan on tärkeä huolehtia siitä, ettei hän myy salkustaan niitä parhaita yhtiöitä niin, että salkun pohjalle jäävät vain ne "toivotaan, toivotaan" -tapaukset. Näiden ns. ikuisten käänneyhtiöiden osaketuotto (arvonnousu + osinko) on tyypillisesti heikkoa, vaikka jokin niistä sillöin tällöin kääntyisikin.

Laadukkaan yhtiön tunnistaa säännöllisestä, mahdollisesti kasvavasta osingosta sekä vähintään tyydyttävästä kannattavuudesta (oman pääoman tuotto > 10 %) ja vakavaraisuudesta (omavaraisuusaste > 35 %). Lisää kirjoissa.

--

Myös oululainen kasvava sijoitusmedia SalkunRakentaja teki haastattelun 15.1.2020. SalkunRakentajan juttuun pääset tästä.

--

UUDET HINNAT JA UUSI TARJOUS

Tuoton arvoituksen hinta on laskettu 30 -> 25 euroon (sis. alv ja postitus), samoin yhdistelmätilauksen (Osakesijoittaja + Tuoton arvoitus) hinta on laskettu 62 -> 55 euroon.

Tämän lisäksi ale-koodilla "ALE2020" saat ylimääräisen -10 % alennuksen kaikista verkkokauppamme sijoituskirja- ja tekstiililahjatuotteista.

Toimitus veloituksetta muutamassa päivässä. Tilaa tästä.

31.12.2019

Iso vuodenvaihde piensijoittajalle - Hyvää sijoitusvuotta 2020!

Upea, kaikille avoin retkeilyalue Porkkalanniemi marraskuussa 2019. Kuva: Henri Elo

Upea, kaikille avoin retkeilyalue Porkkalanniemi marraskuussa 2019. Kuva: Henri Elo

 

Vuosi 2019 jää piensijoittamisen historiaan monella tavalla. Tämä on vuosi, kun Rinteen hallitus hyväksyi edellisen Sipilän hallituksen lakiehdotukset uudesta osakesäästötilistä.

Osakesäästötilit tulevat piensijoittajan saataville 1.1.2020 alkaen ja palveluntarjoajat tarjoavat niitä jo nyt. Yhä useampi palveluntarjoaja liittyy joukkoon ensi vuoden puolella.

Kyseessä on todella iso askel suomalaiselle kansankapitalismille.

Kyseessä on samalla sijoitusmuoto muiden joukossa. Iso asia osakesäästötili on siksi, että nyt se pieninkin sijoittaja voi sijoittaa samalla verokehyksellä pitkäjänteisesti kuin isot sijoittajat ja rahastot ovat saaneet tehdä niin pitkään kuin minä muistan.

Enää piensijoittaja ei automaattisesti maksa suursijoittajan tai instituution veroja vuosi vuodelta. Vero menee vasta lopuksi, kun osakesäästötililtä nostetaan rahaa. Näin sen kuuluukin mennä.

Kokosin vuoden vaihtumisen ja uuden osakesäästötilin kunniaksi verotukseen liittyviä kirjoituksiani Kauppalehden blogissa vuosien varrelta. Olen kirjoittanut myös painettuun Kauppalehteen (Vip) samaisesta teemasta mm. 17.3.2008 otsikoilla Suora osakesijoitus jää hännille verotuksessa ja Räikeä neutraliteettiongelma.

Täytyy muistaa, että isoimman työn asiantilan korjaamiseksi ovat tehneet Suomen hallitus, eduskunta, valtiovarainministeriö sekä piensijoittajan etua puolustaneet järjestöt ja muut tahot, kuten Suomen Osakesäästäjät ja Pörssisäätiö.

--

Kauppalehden blogeja teemasta 2007-2019:

13.3.2007 Osinkoverotus maailman kireimpiä (www)

15.11.2007 Piensijoittajan verotus maailman raskaimpia (www)

17.8.2009 Myös osinkoverotus saattaa uudistua (www)

25.9.2017 Suomi tarvitsee osakesäästötilit (www)

10.9.2018 Osakesäästötili on iso askel kansankapitalismille (www)

25.11.2019 Osakesäästötili parantaa piensijoittajan tasa-arvoa (www)

--

Hyvää uutta vuotta 2020 Sinulle ja kiitos lukemisesta 2019!

yst. Henri

--

MAINOS - TARJOUKSEMME JATKUU!

Ale-koodilla "joulu15" ylimääräinen -15 % alennus Sinulle. Alennus koskee paitsi sijoituskirjoja, kuten Osakesijoittajan maailmanvalloitus, myös Jokipiin Pellavan kotimaisia tekstiililahjapakkauksia.

Toimitus veloituksetta muutamassa päivässä.

Tilaa täältä ja syötä ale-koodi "joulu15": https://holvi.com/shop/kivaatekemista/

4.12.2019

Olipa hieno saada tänään pitkästä aikaa palautetta aiemmasta Tuoton arvoitus ratkeaa -kirjasta, jonka saatavuus on myös hyvä!

"Kiitos Henri hyvästä kirjasta. Useita ohjeita ja ajatuksia olen vuosien aikana hyödyntänyt yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Usein olen palannut kirjan sivuille."

Nyt joululahjapulmista ainakin 1 helppoon ratkaisuun! Ale-koodilla "joulu15" ylimääräinen -15 % alennus Sinulle. Alennus koskee paitsi sijoituskirjoja myös Jokipiin Pellavan kotimaisia tekstiililahjapakkauksia.

Toimitus veloituksetta muutamassa päivässä Postin tai Matkahuollon kautta.

Tilaus täältä, syötä ale-koodi "joulu15": https://holvi.com/shop/kivaatekemista/

Lukijapalautteita: http://www.helmetkuplat.com/lukijapalaute

13.11.2019

Joulutoimitukset toimivat täydellä teholla.

Tilaa kiintoisa, jännä ja samalla hyödykäs sijoituskirja itselle tai lahjaksi. Paljon ennen julkaisematonta tietoa, kuten sijoittajahaastatteluja ja Jarin (kanssakirjoittaja Jari Saarhelo) kokemuksia maailmalta.

Huolimatta Postin lakosta pystymme toimittamaan Matkahuollon kautta lähetysseurannalla Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjoja tai kirjayhdistelmiä "Osakesijoittajan maailman valloitus + Tuoton arvoitus ratkeaa" nopeasti.

Viimeksi tänään aamulla lähti (eilen iltapäivällä tilattu) yhdistelmätoimitus asiakkaalle lähetysseurannalla. Asiakas saa tällöin sähköpostilla seurantakoodin, jolla hän voi halutessaan seurata lähetystä. Tuotteen saapuessa lähistön toimipisteeseen hän saa tekstarin.

Kätevimmin tilaat Holvin verkkokaupastamme. Muista ale-koodi ALE2019 , niin saat ylimääräisen 5 % alennuksen tarjoushinnoista. Toimituskuluja emme veloita sinulta.

Tilaa täältä: www

 

Kuva Kreetan lomareissulta (Chrysoskalítissan luostari) muutaman viikon takaa. Henri Elo

Kuva kreetan lomareissulta (Chrysoskalítissan luostari) muutaman viikon takaa. Henri Elo

12.9.2019

Osallistu rahastokyselyyn!

Keskeisiä tiivistyksiä Osakesijoittajan maailmanvalloitus -kirjasta on kelpuutettu rahastoyhtiö Dividend Housen tuottamaan rahasto-oppaaseen (pdf), joka on kaikkien niiden luettavissa, jotka osallistuvat Dividend Housen ja Taloustaidon toteuttamaan rahastokyselyyn ma 16.9. klo 24 mennessä.

Rahasto-oppaassa on myös Dividend Housen toteuttamaa hyödyllistä rahastoihin painottuvaa sisältöä.

Kirjassa on moninverroin enemmän tietoa ja kiintoisia caseja kuin oppaassa, ja oppaan lopussa on ohjeet halukkaille kirjan tilaukseen etuhintaan.

Pääset selkeään ja nopeaan 2-sivuiseen monivalinta-rahastokyselyyn tästä. Kiitos osallistumisesta!

Rahastokyselyn tulokset julkaistaan Taloustaidon numerossa 10/2019 (ilm. 6.11.) ja Taloustaiden verkkosivuilla.

Rahastokysely – Taloustaito & Dividend House


« Edelliset 10   Seuraavat 10 »